Kørestol bliver til kunstværk

​Hornsleths kunstværk ’Strong’ – en farverig kørestol – besøger Hvidovre Hospital sammen med patienten, som fik ideen til at male sin kørestol.

”For mig er kørestolen et symbol på vigtigheden at fastholde en positiv tilgang til livet, selv når sygdom eller handicap gør det svært.”

Sådan siger Oliver Bahner, der tilbage i 2015 fik svær knogleskørhed. Herefter var han tvunget til at benytte en kørestol for at komme rundt, men den kedelige kørestol gjorde ham mere trist. Derfor kontaktede han kunstneren Kristian von Hornsleth, som sagde ja til at udsmykke den. Resultatet blev en multifarvet kørestol – et kunstværk med navnet ”Strong”.

Da Oliver Bahner fik det bedre og ikke længere skulle bruge kørestolen, bortauktionerede han den til fordel for Osteoporoseforeningens arbejde. Advokat Thomas Heschel købte kørestolen, og har tilbudt Hvidovre Hospitals Kunstforening, at få den udstillet her på hospitalet.

”Vi fik en henvendelse fra Osteoporoseforeningen og tilbud om at låne kørestolen i en periode. Og da vi på Hvidovre Hospital har et ret stort osteoporoseambulatorium, synes vi, at det kunne være rigtig spændende, at vise ideen med at udsmykke et hjælpemiddel frem, ” fortæller Lillian Mørch Jørgensen, som er formand for Hvidovre Hospitals Kunstforening.

I den forbindelse vil der være en fernisering, som finder sted torsdag den 26. januar 2017, kl 15:00 i Vandrehallen ved Center 2. Kørestolen vil blive udstillet i glasburet samme sted det næste årstid.

Ved arrangementet deltager bl.a. formanden for Osteoporoseforeningen, Ulla Knappe, advokat Thomas Heschel samt Oliver Bahner.

Fakta om osteoporose (knogleskørhed):

• Knogleskørhed har ingen synlige ydre tegn, men svækker knoglerne indefra. Resultatet er "porøse" og svage knogler, der er så afkalkede og skøre, at de let brækker.
  • Det anslås at 500.000 danskere lever med knogleskørhed ifølge WHO og Sundhedsstyrelsen.
  • Risikoen for knogleskørhed stiger med alderen.