​​​​​​​

Københavnere får mulighed for at teste danskudviklet vaccine mod COVID-19

​Infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital søger deltagere over 18 år til test af en ny danskudviklet vaccine mod COVID-19.​​

Vent...

En dansk-udviklet vaccine mod COVID-19 bliver nu testet på i alt 4.000 forsøgspersoner. Hvidovre Hospital søger 50 personer, som vil deltage i forsøget. Vaccinen bliver testet på hospitaler i Danmark, Belgien og USA.

Vaccinen ABNCoV2 er oprindeligt udviklet af biotekselskabet AdaptVac, som er udsprunget af et dansk forskningsmiljø. Medicinalfirmaet Bavarian Nordic har stået for den videre udvikling og produktion af vaccinen, der bygger på teknologien 'virus-like particles' (VLPs), som er en velkendt vaccineteknologi, der bl.a. benyttes til HPV-vaccine.

Forsøget skal undersøge, om forsøgsvaccinen er effektiv og sikker. Forsøget varer ca. 1/2 år og kræver 1 vaccination og 7 besøg, hvor der tages blodprøver. Deltagere i forsøget skal være tidligere vaccineret mod COVID-19. I forsøget vil man enten modtage en godkendt vaccine mod COVID-19 eller den nye forsøgsvaccine.

"Det vil være personer mellem 18 og 50 år, som ikke er i målgruppen for efterårets COVID-19 vaccinationsprogram, der vil kunne få mest ud af at deltage, fordi de får en boostervaccination, som de ikke ellers ville have fået," siger professor Thomas Benfield.

COVID-19 kan forårsage alvorlige luftvejsinfektioner især hos ældre og immunsvækkede personer, men dette kan forebygges med vaccination. ABNCoV2 kan opbevares ved almindelig køleskabstemperatur, hvilket giver mulighed for at anvende vaccinen på steder i verden, hvor der ikke er mulighed for at opbevare vacciner ved meget lave temperaturer.

Deltagerne må ikke være vaccineret mod COVID-19 eller have haft COVID-19 inden for de sidste tre måneder.

Interesserede kan høre mere om forsøget ved at kontakte Louise.krohn-dehli@regionh.dk eller dorthe.karin.petersen.01@regionh.dk eller telefon 21284575 mellem kl. 10 og 14.

 Flere oplysninger

Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau/Scanpix.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor