Klinisk Mikrobiologisk Afdeling med i CAG mod multiresistente bakterier

​En ny CAG – Clinical Academic Group – vil forbedre overlevelsen hos patienter med bakterielle infektioner. Professor Henrik Westh fra Klinisk Mikrobiologisk Afdeling deltager i samarbejdet.

Bakterielle infektioner bliver stadig sværere at behandle med antibiotika, og WHO forudsiger, at infektionssygdomme i løbet af få årtier vil udgøre en større risiko for vores sundhed end kræft.

Derfor er det afgørende for mange patienter, at bakterierne opspores tidligt, og diagnosticeres og behandles korrekt for at komme dem til livs. Nyere forskning dokumenterer dog, at der er mange grunde til, at bakterier overlever trods behandling, og udvikler sig til vedvarende eller kroniske infektioner.

Professor Henrik Westh fra Klinisk Mikrobiologisk Afdeling på Hvidovre Hospital er nu inviteret med i en ny CAG – Clinicial Acadamcic Group – som vil forbedre overlevelsen hos patienter med bakterielle infektioner.

Vil udvikle metoder til at komme bakterierne til livs

Forskningssamarbejdet ledes af professor Helle Krogh Johansen fra Rigshospitalet og professor Søren Molin fra DTU.

CAG-samarbejdet vil i et samspil af klinikere og forskere på tværs af universiteter og hospitaler udvikle metoder til at komme de bakterier til livs, som ikke kan behandles med antibiotika. Ved at koble den sundhedsvidenskabelige viden om infektioner med nye teknologier og kunstig intelligens vil forskerne identificere mønstre i gener og væv med henblik på at finde markører for de resistente bakterier.

Se mere om CAG'en BACINFECT - Novel Strategies to Diagnose and Treat Bacterial Infections her.