"Kirurgen er lidt som en rockstjerne"

​En flok skoleelever fra 9. klasse har været i erhvervspraktik på Hvidovre Hospital. Målsætningen er, at de bliver kommende kolleger.

Tre af de skoleelever, der var i erhvervspraktik på Hvidovre Hospital. Fra venstre er det Wictoria Zielinska, Marcel De La Motte og Laura Schmidt.

Sygeplejerske, læge, jordemoder eller portør? Er det mon noget for mig? Det fik 17 elever fra 9. klasser i omegnen mulighed for at finde ud af, da de var i erhvervspraktik på Hvidovre Hospital.

Marcel De La Motte fra Vestegnens Privatskole i Taastrup fulgte en ortopædkirurg.

"Det fedeste var helt klart at følge kirurgen rundt på operationsstuerne. Kirurgen er lidt som en rockstjerne, som alle hilser på, og så er der et godt samarbejde i teamet om en operation. Jeg har nogle familiemedlemmer, der er kirurger. Efter de her dage på hospitalet har jeg fundet ud af, at jeg også vil gå den vej," sagde Marcel De La Motte.

Laura Schmidt fra Kastrupgårdsskolen var i praktik som læge på både Gynækologisk Afdeling og Ambulatorium.

"Jeg fik lov til at kigge med på ultralydscanninger og mærke de gravide på maven. Jeg har fået åbnet øjnene for det og kunne godt tænke mig at gå videre med det," sagde Laura Schmidt.

Wictoria Zielinska fra Gildbroskolen i Ishøj var i praktik som sygeplejerske på Gynækologisk Afdeling og som jordemoder.

"Jeg fik lov til at lægge drop, det var ret fedt. I forvejen ville jeg gerne være jordemoder, og det er jeg blevet bekræftet i. Det vil jeg stadig gerne," sagde Wictoria Zielinska.

God branding af hospitalet

Efter nogle år uden erhvervspraktik på hospitalet, er folkeskoleeleverne tilbage. Nu i et kortere forløb på tre dage, og denne gang er det frivilligt, om afdelingerne ønsker at være med. Syv afdelinger ønskede praktikelever i 2017, og det glæder Pia Keinicke Fabricius, udviklingskonsulent i HR.

"Vi skal sørge for, at unge interesserer sig for at arbejde på hospitalet. Ellers kommer vi til at mangle dygtige medarbejdere i fremtiden. Det er en del af vores branding som hospital, at vi lukker op og viser de unge de spændende jobmuligheder, vi har", siger Pia Keinicke Fabricius.

Vi skal vise det, vi er gode til

Hun peger på, at netop uddannelse er en af hospitalets spidskompetencer.

"Der er konkurrence om de bedste medarbejdere. Derfor skal vi vise det, som vi er gode til, og vi har altid været gode til uddannelse på Amager og Hvidovre Hospital," siger hun.

Eleverne prøvede kræfter med et bredt udvalg af hospitalets faggrupper. Der var også kombistillinger, hvor de unge prøvede flere professioner.

"Man ser ofte, at elever kommer ind og er helt sikre på, at de skal være læge, men så viser det sig, at de synes, et andet fag er mere spændende," siger Pia Keinicke Fabricius.

Fremover vil Amager og Hvidovre Hospital udbyde erhvervspraktik én gang årligt i uge 41. Annonceringen vil fremgå af hospitalets hjemmeside i løbet af 2018, hvor interesserede elever via optagelse kan sikre sig en plads.