​Ledende bioanalytiker Pernille Lemvig og kunstner Maria Dubin foran de ti farvestrålende blomstertryk. 

Karen Blixens blomster lyser op på Hvidovre Hospital

​En brækket tå har banet vej for, at patienter og ansatte nu kan nyde synet af farvestrålende blomster fra Karen Blixens Have i et af hospitalets venteområder.  

500-600 mennesker passerer dagligt forbi en kedelig hvid væg på vej til fx røntgen, scanning eller fødemodtagelsen på Hvidovre Hospital. Men nu kan de nyde synet af blomster fra Karen Blixens have undervejs.  

Den lange gang i venteområdet er nemlig blevet udsmykket med ti farvestrålende grafiske tryk af forskellige blomster. Det er kunstneren Maria Dubin, der står bag, og hun fortæller, at ideen opstod på grund af en brækket tå.

"Min søn skulle have røntgenfotograferet sin tå, så jeg sad i venteområdet sammen med ham og kiggede på den hvide væg. Resten af rummet er sat pænt i stand med fine farver, men væggen var så tom at se på. Så jeg tænkte, at den serie med Karen Blixens blomster, som jeg netop havde malet, ville hænge rigtigt godt der", fortæller Maria Dubin.   

Pang på farverne

Hun har igennem en årrække med jævne mellemrum hentet en ny blomst i haven i Karen Blixens barndomshjem, Rungstedlund, og malet den. Resultatet er det, der nu pryder den før så tomme og hvide væg.

Også de ansatte får glæde af Maria Dubins farvestrålende værker.

"Vi er jo så vant til at se på hvide vægge, så det er fantastisk at se blomsterne hænge der. Der er pang på farverne, men motiverne er rolige. Det er en rigtig fin måde at bringe naturen ind på hospitalet på til glæde for både patienter, pårørende og ansatte", lyder det fra Pernille Lemvig, der er ledende bioanalytiker i Funktions- og Billeddiagnostisk Enhed.

Serien "Karen Blixens Blomster" er venligst doneret til Hvidovre Hospital af Fogs Fond. 

Redaktør