KOL, grillkød og en-sengsstuer

Banebrydende forskning inden for KOL. Slut med to-sengsstuer til nyfødte. Lundbeck-millioner til Hvidovre-forsk​er. Og hvor usundt er det egentlig at spise grill-mad? Dette og mere i ​presseklip.​​​​

Regionsrådsformand på barselsbesøg 

SN.dk Storkøbenhavn - 22.06. 
Sophie Hæstorp Andersen var en juni-formiddag en tur på Hvidovre Hospitals fødeafdeling. Ikke for at udvide familien - men for at se indefra, hvordan Danmarks største fødested fungerer.


Overvægtige gravide kvinder har brug for støtte 

Helse - 21.06. 
Siden november 2012 har det været muligt for gravide med et BMI på over 30 at deltage i et projekt på Hvidovre Hospital. Hvilke erfaringer giver projektet, og hvad sker der, når kvinderne har født?


Spis gerne grillet mad, men med måde 

Kristeligt Dagblad - 26.06. 
Mennesker, der griller meget, har forøget risiko for at få kræft. Derfor anbefales det, at man højst griller 30 gange om året. Adelaide Elise Kjær Linddal er klinisk diætist på Hvidovre Hospital og har ved siden af egen praksis.


3 gode råd: Sådan undgår du at blive syg på ferien 

Søndagsavisen - 29.06. 
Det er surt at tilbringe sin ferie i sengen eller bøjet over toilettet. Tre specialister fra Hvidovre Hospital giver deres gode råd til, hvordan du undgår at blive syg på din sommerferie. Rigtig mange har prøvet det.


Installatørerne skal tage større ansvar i fremtiden 

Electra - 29.06.
Installationsvirksomhederne skal have kompetencerne til at styre de tekniske installationer i et byggeri fra projekteringsfasen til idriftsættelsen. Sådan lød meldingen fra en erfaren bygherre på TEKNIQs årsdag. Finn Bloch står i spidsen for udbygningen af Nyt Hospital Hvidovre....Det var et af hovedbuskaberne fra bygherre og projektdirektør på Nyt Hospital Hvidovre Finn Bloch, da han holdt oplæg på TEKNIQs årsdag den 30. maj i Aalborg Kongres & Kulturcenter.

Enkeltværelser til nyfødte 

SN.dk Storkøbenhavn - 25.06. 
Hvidovre hospital. Snart er det slut med flere nyfødte på én sengestue. Nu bliver de sidste to-sengsstuer lavet om til nye patientværelser indrettet til én familie.


Enkeltværelser til nyfødte 

Vestegnen - 01.07. 
HVIDOVRE HOSPITAL. Snart er det slut med flere nyfødte på én sengestue. Nu bliver de sidste to-sengsstuer lavet om til nye patientværelser indrettet til én familie.


Lundbeck-millioner til forsker og iværksætter 

Medwatch - 02.07. 
Nogle kan bedre tåle at leve et usundt liv end andre, mens andre har brug for at få at vide, at de skal lave deres liv om.Den danske seniorforsker Jesper Eugen-Olsen fra Klinisk Forskningscenter ved Hvidovre Hospital har modtaget et millionbeløb fra Lundbeckfonden til at forske i et nyt diagnoseværktøj forbundet med betændelsestilstand i kroppen.


VARSLING 

Politiken - 06.07. 
Seniorforsker Jesper Eugen-Olsen fra Klinisk Forskningscenter ved Hvidovre Hospital har modtaget 1,575 mio. kr. fra Lundbeckfonden. Pengene skal gå til at udvikle en test, som kan afsløre kronisk lav inflammation.


Idrætsklinik ramt af regionens sparekniv

Amager Bladet - 26.05.
Region Hovedstaden er parat til at fjerne tilskuddet til Amagerkommunernes idrætsklinik på Amager Hospital. Regionens sundhedsudvalg vurderer, at de skader, der ofte ses på klinikken, ikke kræver undersøgelse eller behandling

Læs mere her

Rygeophør kan påvirke blodsukkeret i negativ retning 

Ugeskrift for Læger - 06.07. 
Man ved, at rygere har en øget risiko for at få type 2-diabetes. På den baggrund kunne man godt tro, at et rygeophør så ville mindske risikoen, men enkelte mindre studier tyder på, at dette ikke er tilfældet. Overlæge Ole Snorgaard, Endokrinologisk Afdeling, Hvidovre Hospital, kommenterer…


U​​​ndgå sygdom på ferien 

SN.dk Storkøbenhavn - 05.07. 
Det er surt at tilbringe sin ferie i sengen eller bøjet over toilettet. Tre specialister fra Hvidovre Hospital giver deres gode råd til, hvordan man undgår at blive syg på sommerferien. Rigtig mange har prøvet det.


Ramadan, faste og graviditet 

Ugeskrift for Læger - 06.07. 
Faste er komplet eller delvis afholdelse fra at indtage føde, drikke og/eller udføre bestemte fysiske aktiviteter i et afgrænset tidsrum, den er en rituel del af bl.a. buddhisme, hinduisme, islam, jødedom og kristendom. Jacob Alexander Lykke, Gynækologisk-obstetrisk Afdeling, Hvidovre Hospital medvirker.


Hvidovre Hospital "vender" sig om

Lokalavisen Hvidovre Avis - 07.07. 
En helt ny hovedindgang og indkørslen til parkeringskælderen bliver flyttet til den anden ende af hospitalet som en del af enorm om- og tilbygning.


Ro på. Snart slut med tosengsstuer på barselsafsnittet 

Amager Bladet - 07.07. 
HVIDOVRE: Det er snart slut med at dele sengestue med andre nybagte familier på Hvidovre Hospitals barselsafsnit.


Et kig ind i hjernen 

Scleroseforeningen - 08.07. 
Tim Dyrby fra Hvidovre Hospital udvikler nye MR-teknikker, så man kan få et langt mere nøjagtigt billede af hjernen hos mennesker med sclerose, end det er muligt i dag Jo mere man ved om.


Nu kan dobbelt så mange gravide få tilbudt en gentest for kromosomfejl 

DR P4 København - 10.06. 
Hvidovre Hospital vil tilbyde en ny og helt ufarlig genetisk test til gravide med middelrisiko for at føde et barn med Downs syndrom. Risikoen for at føde et barn med Downs syndrom fastslås ved en nakkefoldskanning i 12. uge.


Læger mister magt til politikere og embedsmænd 

Ugeskrift for Læger - 12.06. 
Den mest indflydelsesrige læge på opgørelsen er Svend Hartling, koncerndirektør i Region Hovedstaden, som er i top-10, nærmere betegnet nummer otte, og dermed eneste læge blandt de ti mest magtfulde....I top-20 findes også Torben Mogensen, vicedirektør på Hvidovre og Amager Hospital...


Overvægtige gravide har brug for støtte 

Helse - 15.06. 
Siden november 2012 har det været muligt for gravide med et BMI på over 30 at deltage i et projekt på Hvidovre Hospital.


Gravide passer på vægten 

SN.dk Storkøbenhavn - 13.06.
Hvidovre Hospital har succes med at give overvægtige gravide råd om kost og motion. gode råd: Det kan være skadeligt at tage for meget på under graviditeten, særligt hvis kvinden er overvægtig i forvejen.


Når lederen banker på 

Vestegnen - 17.06.
En ugentlig rundtur hos patienter og pårørende på Hvidovre Hospital kan kaste meget godt af sig. 


Forskningspenge til ung læge 

Dagens Medicin - 19.06. 
Læge Allan Lohse er blevet tildelt 50.000 kr. af Danmodis forskningsfond. Danmodis som er landsdækkende forening af speciallæger i bevægeforstyrrelser. Allan Lohse er klinisk assistent, læge ved Danish Research Centre for Magnetic Resonance på, Hvidovre Hospital og Neurologisk afdeling på Bispebjerg Hospital.


Behov for at teste fosteret eller styret? 

Kristeligt Dagblad - 22.06. 
Hvidovre Hospital og Aarhus Universitetshospital lader meddele (midt under valgkampen), at man fra efteråret vil tilbyde fem-syv procent af de gravide en ny type genetisk test af deres kommende barn....På den baggrund anbefaler redegørelsen fra Det Etiske Råd - nu altså for snart seks år siden - at Folketinget griber ind og sikrer, at en sådan ny test ikke bare indføres administrativt af sygehusledelser...


Snart kan blodprøve afsløre Downs hos fostre 

Jydske Vestkysten Esbjerg - 23.06. 
I fremtiden kan en ny teknologi gøre det muligt at kortlægge et fosters kromosomer med en enkelt blodprøve fra moren og dermed gøre det klart, om barnet lider af Downs Syndrom, bliver døv eller overvægtig. Det skriver Kristeligt Dagblad. Til efteråret tager hospitaler i Hvidovre, Aarhus og København testen - NIPT - i brug.


Ulighed i sygesengen 
Ekstra Bladet - 11.07. 
Det er en kendt sag, at der er stor sundhedsmæssig forskel på svage og stærke borgere i Danmark. Ressourcesvage pensionister, fattige og lavtuddannede er markant mere syge og lever kortere tid end veludannede, velstillede og ressourcestærke borgere. Han mener, at der på hospitalerne bliver gjort forskel på patienterne....Og vi starter i dag med at se på uligheden i sundhedsvæsenet, hvor vi bl.a. bringer den hjerteskærende historie om 85-årige Knud Jakobsen, der skulle opereres for brok på Hvidovre Hospital...


- Vi er meget kede af det 

Ekstra Bladet - 11.07. 
KONFRONTATION: - Patienten var bare uheldig at løbe ind i mange akutte operationer, siger hospitalsdirektør.


KNUD BLEV ALDRIG OPERERET 

Ekstra Bladet - 11.07.
Fem dage i træk blev 85-årige Knud Jakobsens operation udsat. Fem dage i træk måtte han faste uden grund.Det syge væsen 

Ekstra Bladet - 13.07. 
Jeg læste i Ekstra Bladet i lørdags om Knud Jacobsens oplevelser på Hvidovre Hospital, hvor han var tvunget til fem døgns faste, fordi hans operaton blev udsat hele tiden. Men det er, hvad man byder ældre mennesker.Pumpe mindsker risiko for hjertesygdomme hos diabetikere markant 

Berlingske - 11.07. 
En såkaldt insulinpumpe mindsker risikoen for hjertekarsygdomme hos type 1-diabetikere, viser studie. Langt flere end de, der bruger pumpen i dag, vil kunne have gavn af den, mener overlæge. ARKIVFOTO: Produktion af insulin hos Novo Nordisk. Overlæge ved Hvidovre Hospital Kirsten Nørgaard fortæller, at 12 procent af de voksne type 1-diabetikere i Danmark bliver behandlet med en insulinpumpe i dag.


MILLIONTILSKUD TIL TESTFORSØG 

Lokalavisen Hvidovre Avis - 14.07.
Seniorforsker Jesper Eugen-Olsen fra Hvidovre Hospitals kliniske forskningscenter har modtaget 1,575 mio. kr. fra Lundbeckfonden.


Skal de ikke snart i gang med at grave? 

Lokalavisen Hvidovre Avis - 14.07. 
I Hvidovre Avis kunne man i sidste uge læse om den store udvidelse af Hvidovre Hospital - men hvad sker der og hvornår? Få styr på hospitalets planer for det nye byggeri her.


FOA: tidligere pension til folk med nedslidende job 

TV2 Nyhederne - 13.07.
 Fagforbundet FOA mener, at der så stor forskel på, hvor mange gode leveår man har som pensionist, at personer med meget slidsomt arbejde burde have lov til at gå tidligere på pension. Forslaget deler vandene på blandt andet Hvidovre Hospital. ”Det syntes jeg er helt i hen i vejret,” siger overlæge, Lars Bo Krag Møller, der mener, at det må være individuelt, hvornår den enkelte skal pensioneres.


I den gode sags tjeneste 

SN.dk Storkøbenhavn - 13.07.
Vicedirektøren for Hvidovre Hospital, Torben Mogensen, trak i gul trikot, briller og hjelm og cyklede 1.200 kilometer til Paris for at samle penge ind til Børnecancerfonden. Torben Mogensen, der privat bor i Greve, skrev dagbog under turen.  


Hvidovre Hospital holder på vandet 

Building Supply - 13.07. 
Grøfter, græs og rækker af små piletræer. Hospitalets nye parkeringsplads er grønnere, end man skulle tro - specielt når det regner.


Grøn parkeringsplads 

SN.dk Storkøbenhavn - 12.07.
Holder på regnvandet: Hvidovre Hospitals nye parkeringsplads er grønnere, end man skulle tro - specielt når det regner - ved hjælp af grøfter.


Grøn p-plads 

Vestegnen - 22.07. 
Hvidovre Hospitals nye parkeringsplads er grønnere, end man skulle tro - specielt når det regner - ved hjælp af grøfter.


Forsker: Derfor er vi så bange for bakterier 

Politiken - 14.07. 
Vi er opdraget til, at bakterier skal vaskes væk og bekæmpes. Hvor har vi den opfattelse fra? I midten af 1800-tallet opdager man, at bakterier er årsag til sygdomme. Peder Worning, bioinformatiker, fysiker og forsker, ansat på Klinisk Mikrobiologisk Afd. på Hvidovre Hospital.


Ny dansk forskning i KOL 

Danmarks Lungeforening - 14.07. 
Et af de typiske kendetegn ved den kroniske lungesygdom KOL er en nedsat lungefunktion. Hidtil har man troet, at alle mennesker med KOL også har en fremskreden nedsat lungefunktion. Professor Peter Lange, overlæge på Den Lungemedicinske Sektion på Hvidovre Hospital medvirker.


Risiko for KOL kan allerede opstå i ungdommen 

Københavns Universitet - 10.07. 
Kronisk Obstruktiv Lungesygdom (KOL) er en af de mest almindelige dødsårsger i verden i dag - og aktiv rygning er skyld i ca. 85% af alle tilfælde. Peter Lange, overlæge på Den Lungemedicinske Sektion på Hvidovre Hospital medvirker.


Udvikling af KOL er ikke forbeholdt de gamle rygere 

Videnskab.dk - 10.07.
Lungesygdommen KOL bliver næsten altid koblet sammen med det at have ført et langt liv som storryger. Det betyder, at man sagtens kan udvikle sygdommen allerede som ung, hvor man kun har moderat nedsat lungefunktion og ikke nødvendigvis er ryger.  . Peter Lange, overlæge på Den Lungemedicinske Sektion på Hvidovre Hospital medvirker.GPS til demente: Sådan er reglerne 

BT - 19.07.
GPS'er falder ind under magtanvendelse i Servicelovens. Hvis en dement ikke modsætter sig det, kan kommuner bruge dem på plejehjem og til hjemmeboende. Modsætter vedkommende sig det, bestemmer kommunalbestyrelsen, om der må bruges en GPS. Hvidovre Hospital har tidligere ansøgt om tilladelse, efter at en dement patient forsvandt fra hospitalet og blev fundet død....


Hud mod hud 

Vestegnen - 22.07. 
HVIDOVRE HOSPITAL. Tæt kropskontakt hud mod hud har afgørende betydning for børn, der er født for tidligt.


De bedste af kvindens æg findes med kamera og selvudløser 

Danske Bioanalytikere - 22.07. 
Et EmbryoScope med indbygget kamera er guld værd for bioanalytikerne på Fertilitetsklinikken, Hvidovre Hospital. EmbryoScope med indbygget kamera gør dem bedre i stand til at vælge de rigtige æg til kvinderne og dermed øge chancen for graviditet.


Tidligere hospitalsdirektør får sin egen "Afdeling Q" 

Magasinet Pleje - 18.06
Torben Ø Pedersen, tidligere direktør for Hvidovre og Amager Hospitaler, bliver de næste tre år chefkonsulent i Region Hovedstaden.


Ny chefkonsulent skal effektivisere Region Hovedstaden 

Altinget - 18.06. 
Den nyligt fratrådte direktør på Hvidovre og Amager Hospitaler, Torben Ø. Pedersen, fortsætter karrieren hos Region Hovedstaden. Her er han blevet ansat som chefkonsulent og skal komme med forslag til effektiviseringer.

Læs mere her: kræver login til Altinget​
Redaktør