​​​​​​​​​​​

Jens Bukh mod­ta­ger Ha­gedorn Pri­sen 2022

​​Professoren modtager ny hæder som anerkendelse for sin forskningsindsats inden for hepatitis C.

Vent...
​Der er ny hæder til Jens Bukh, der i efteråret modtog Ridder af Dannebrogordenen.

Professoren og overlægen fra Infektionsmedicinsk Afdeling kan snart også stille Hagedorn Prisen 2022 på sin hylde. Prisen er på 1,5 mio. kr. og uddeles af Dansk Selskab for Intern Medicin og Novo Nordisk Fonden som belønning for hans landvindinger inden for forskning i særligt hepatitis C. Jens Bukh retter en tak til direktionen for at støtte ham. 

”Det her er også en god mulighed for at synliggøre den kliniknære forskning på Amager og Hvidovre Hospital,” forklarer han.

”Vi har været i stand til at udnytte prøver fra patienter med hepatitis og andre virussygdomme direkte og med det samme. Og vi har undersøgt stoffer, der hæmmer virus, samt udviklet vaccinekandidater. Uden den laboratoriekapacitet, ekspertise og det apparatur, vi har herude, havde den her forskning ikke været mulig at udføre,” siger Jens Bukh. 

”En særlig stor ære”

Jens Bukh er både rørt og beæret over at modtage den nye anerkendelse. 1,25 millioner er frie forskningsmidler, som skal sikre personale og udvikling af akademiske stillinger i Copenhagen Hepatitis C Program (CO-HEP), som ligger på Infektionsmedicinsk Afdeling og bliver drevet i et samarbejde med Institut for Immunologi og Mikrobiologi på Københavns Universitet. De sidste 250.000 går til Jens Bukh personligt.  

”Jeg har tidligere modtaget andre priser, men i forhold til denne pris er det mig en særlig stor ære at modtage den, fordi jeg er blevet indstillet af mine kollegaer fra Dansk Selskab for Infektionsmedicin og Dansk Selskab for Intern Medicin. Det rører mig, at mine kollegaer sætter stor pris på det bidrag, jeg har lavet til den basale, translationelle og kliniske forskning,” siger Jens Bukh.

Revolutioneret behandling

Jens Bukhs forskning bliver betegnet som banebrydende, da den været med til at kortlægge de seks undertyper af hepatitis C.  Jens Bukh har også været central involveret i cellesystemer til at udvikle lægemidler. Resultatet er, at hepatitis C, som for blot 10 år siden var meget vanskelig at behandle, og som slår omkring 350.000 mennesker ihjel om året, i dag kan kureres med 8-12 ugers medicinsk behandling. 

” Det er noget, som for bare få år siden ikke syntes muligt, men som Jens Bukh har været med til at ændre. Derfor skal han tildeles Hagedorn Prisen,” siger overlæge og formand for Dansk Selskab for Intern Medicin, Pia Nimann Kannegaard.

Jens Bukhs forskning er udmundet i 243 videnskabelige publikationer, primært inden for hepatitis C, med flere end 25.000 citeringer. Jens Bukh har tidligere også modtaget Novo Nordisk Prisen 2015 for sit forskningsarbejde.Om Hagedorn Prisen

Hagedorn Prisen blev oprettet af Dansk Selskab for Intern Medicin i 1966. Prisen uddeles af selskabet på dets årsmøde som belønning for en fremragende forsknings- eller udviklingsindsats inden for et område af dansk intern medicin. Prisen er på 1.500.000 kr., opdelt i 250.000 kr. som en personlig pris, og 1.250.000 kr. til forskning eller udviklingsarbejde. Med prisen følger tildelingen af Hagedorn Medaljen. Hans Christian Hagedorn var gennem sin karriere en af Danmarks førende forskere inden for behandling af diabetes og var del af samarbejdet, der blev til Novo Nordisk A/S. ​


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor