"Jeg er ikke bekymret, men jeg tror, vi kommer til at se flere indlæggelser"

​​Ledende overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling, Bjarne Ørskov Lindhardt, er trods stigende smitte ikke bekymret for deltavarianten. Han forventer dog flere indlæggelser, skriver dr.dk.

​Den seneste uge har dagens coronasmittetal i Danmark bevæget sig fra lidt over 300 til over 800. Men i godt to uger nu har tallet for antal indlagte med COVID-19 på Amager og Hvidovre Hospital holdt sig stabilt under 10 – hvilket ikke er sket over så lang en periode siden august/september 2020.

Det stigende smittetal giver derfor ikke anledning til umiddelbar bekymring for flere indlagte COVID-patienter, siger ledende overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling på Hvidovre Hospital, Bjarne Ørskov Lindhardt til dr.dk. Heller ikke på trods af de seneste ugers fodboldfester:

"Når man ser billeder af, at 2.000 mennesker kaster øl op i luften, så bliver man lidt bekymret. For de er jo ikke alle vaccinerede. Men risikoen for at blive syg, når man er ung, er meget lille, og det samme er risikoen for at ende på hospitalet, siger Bjarne Ørskov Lindhardt til dr.dk.

Børn og unge kan smitte de ikke-vaccinerede

Han frygter dog, at børn og unge kan smitte dem, som ikke er vaccineret eller dem, hvis vacciner er ved at blive gamle, skriver dr.dk. Og de kan så risikere at blive indlagt.

"Jeg ved ikke, om jeg er bekymret, men jeg tror, at vi kommer til at se flere indlæggelser," siger Bjarne Ørskov Lindhardt til dr.dk, som også har talt med læger på infektionsmedicinske afdelinger på Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital.