Ingen Covid-patienter i respirator på Hvidovre Hospital

​Antallet af indlagte Covid-patienter falder, og Intensivafsnittet melder nu om nul patienter i respirator.

For første gang siden 6. marts ligger der ikke nogen Covid-patienter i respirator i intensivafsnittet på Hvidovre Hospital.

Milepælen skaber glæde i afdelingen

"Vi har markeret det med kage til personalet. Udviklingen går den rigtige vej, og det er godt for både patienterne og samfundet", siger afdelingens ledende overlæge Claus Lund.

For afdelingens faste personale er det efterhånden blevet en rutine at passe de Covid-smittede patienter. Og Claus Lund imødeser en eventuel ny bølge af coronasmitte med ro i maven:

"Nu har vi jo været det igennem én gang, og har evalueret på kryds og tværs. Så vi er blevet meget klogere på, hvordan vi skal organisere os og hvor vi henter ekstra senge og personale. Så vi er godt forberedt".

Også ledende oversygeplejerske Catherine Munck er glad for at afdelingen er på vej mod en mere normal hverdag:

"Det er dejligt, at vi har kunnet bidrage og redde liv. Det har kostet blod, sved og tårer, men jeg synes, at personalet har klaret det imponerende godt. Vores erfaringer og kompetencer er øget, og det vil være en styrke til næste bølge."