Hvidovre-læge får legat til forskning i hjertesygdom hos børn

​Lars Idorn fra Børneafdelingen har modtaget 250.000 kr. til forskning i hjertesygdom.

​Lars Idorn (nr. 2. fra venstre) modtog sammen med Jes Sandal Lindholt, professor, overlæge, Odense Universitetshospital, og Majbritt Tang Svendsen, ph.d.-studerende, Center for Klinisk Forskning, Aalborg Universitet/Vendsyssel Sygehus, legat fra Hjerteforeningen og Børnehjertefonden. Foto: Jakob Boserup.

​1. reservelæge og ph.d. Lars Idorn, Børneafdelingen på Hvidovre Hospital, har modtaget et legat på 250.000 kr. til forskningsprojektet "Dødelighed og sygelighed hos danske univentrikulære hjertepatienter".

Cirka fem procent af børn med medfødt hjertesygdom har et funktionelt univentrikulært hjerte. Det indebærer, at barnet kun har ét veludviklet hjertekammer mod normalt to. Som standard opereres disse børn 3 gange inden for de første 3 leveår og opnår herved et såkaldt Fontan kredsløb. Overlevelsen med dette kredsløb er god, men desværre ses mange og alvorlige komplikationer.

Forskningsprojektet vil beskrive patientgruppen på landsplan gennem et omfattende undersøgelsesprogram. Formålet med projektet er dels at opdage komplikationer så tidligt som muligt, og dels for at forberede de afdelinger, som skal behandle patienterne i årene fremover.

Legatet er uddelt af Hjerteforeningen og Børnehjertefonden og blev overrakt af Kronprinsesse Mary, som er protektor for Hjerteforeningen.