Hvidovre Hospital klar til mange sommerfødsler

​Storken lander primært om sommeren på Danmarks største fødeafdeling på Hvidovre Hospital. Afdelingen er klar til endnu et stort rykind af små nye borgere.

Det er blevet en trend at føde i om sommeren – også på Hvidovre Hospital, som huser Danmarks største fødeafdeling. Hvert år ryger antallet af fødsler nemlig gevaldigt i vejret i juli, august og september.

"Det er ikke, fordi alle familier planlægger, hvornår de gerne vil være flere, men dem, der gør det, stiler ofte mod at få barn om sommeren, så de kan nyde barslen, mens det er varmt, og solen skinner," fortæller chefjordemoder Dorte Dahl.

Flere hænder til at tage imod

I år er der flere hænder til at tage imod de mange sommerbabyer. Fire nyansatte jordemødre kom til i juni, og til juli kommer endnu 17. Afdelingen har i et stykke tid manglet jordemødre, men nu går det den rigtige vej.
På billedet ses chefjordemoder Dorte Dahl og ledende oversygeplejerske på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling, Tina Holm Nielsen, som sammen med resten af afdelingen er klar til at tage imod de mange sommerbabyer. Den lille pige kom til verden for få dage siden.

Antallet af nyfødte

Hvidovre Hospitals fødeafdeling hjælper hvert år knap 7.000 børn til verden – i gennemsnit godt 550 børn om måneden. I 2016 var juli topscorer med 665, og i 2017 var september topscorer med 628, skarpt forfulgt af august med 621 fødsler. Begge år kom færrest babyer til verden i februar, henholdsvis 508 og 515. Hver gang en baby kommer til verden markeres det på Livets træ på fødegangen på Hvidovre Hospital.