Hun styrer COVID-vaccinationsklinikken på Hvidovre Hospital

​Sygeplejerske Julie Nyamadi står i spidsen for COVID-19 Vaccinationsklinikken på HVH. Det kræver lange arbejdsdage, men "klinikken er en glad arbejdsplads. De første borgere, der blev vaccineret, græd af glæde," fortæller hun.

Normalt nærmer roen og juleferien sig for Julie Nyamadi i slutningen af året. Men i lighed med mange andre på hospitalet skete det heller ikke for hende i 2020.

Midt i høje indlæggelsestal og alle mand m/k om bord, skulle der nemlig også bygges COVID-19 vaccinationsklinikker op på både Amager og Hvidovre-matriklerne. Julie Nyamadi, som er sygeplejerske på Infektionsmedicinsk Afdeling, blev tilbudt at stå for opbygningen og driften af klinikken på Hvidovre, der både vaccinerer borgere og personale.

"Jeg tror, jeg blev spurgt, fordi jeg kan lide, når der sker noget. Jeg kørte også både Podeklinikken i opstarten og corona-vurderingssporet i foråret, og det var også noget med at bygge op, mens vi var i det. Jeg er en garvet rotte efter 20 år på Infektionsmedicinsk Afdeling, og så kan man godt gå i stå, men jeg kan bedst lide, når tingene ikke står stille," siger Julie Nyamadi.

Fra tomme lokaler til velfungerende klinik

Til at starte med gik opgaven ud på at indrette de tomme lokaler, og derudover skulle hele logistikken bygges op.

"Vi skulle finde ud af, hvor mange vi kunne vaccinere hvert minut, hver time og hver dag, hvor de skulle sidde og vente, og hvordan vi skulle finde plads til alle, når der også skulle holdes afstand. Enkelte ting måtte rettes til, og vi måtte bygge ud, da der kom flere borgere," fortæller Julie Nyamadi.

Klinikken skulle planlægge med plads til 750 borgere om dagen. Indtil videre har der dog højst været næsten 500.

Lange dage, der hele tiden ændrer sig

Fra før jul og mange uger frem ændrede Julie Nyamadis hverdag sig fra, at hun vidste nogenlunde, hvad hun skulle hver dag, til aldrig at vide det. Hun arbejdede hver dag, også det meste af julen og nytåret, og det var ofte 10-12 timer om dagen.

"Men jeg synes jo, det har været sjovt. Jeg har fået tilbud om at holde fri, men det er svært at slappe af, og jeg var også nødt til at være tilgængelig. Det er lærerigt. Det største ramaskrig var, da jeg måske ikke kunne være hjemme på datters 10- års fødselsdag, men det lykkedes heldigvis at holde fri," fortæller Julie Nyamadi.

Godt og tæt samarbejde

Hun har hele vejen igennem kunnet støtte sig til hospitalets vaccinationsgruppe med deltagere fra relevante afdelinger på hospitalet og eksterne samarbejdspartnere (se boks nederst).

For bordenden har sekretariatschef Sille Arildsen styret slagets gang, og for hende har samarbejdet med Julie Nyamadai været "meget velfungerende":

"Julie har en enormt stor ansvarlighed, og hun ved, hvad hun gør. Hun er samtidig en dygtig planlægger og meget engageret. Vi kendte slet ikke hinanden før, men vi har mødtes med vores vidt forskellige kompetencer og har arbejdet tæt og godt sammen, og der har aldrig været tvivl om, hvad Julie løb videre med, og hvad vi andre skulle gøre. Det har været virkelig godt, når deadlines har været korte, og vi lagde sporene, mens vi kørte," siger Sille Arildsen.

Vaccinationer på Amager og Hvidovre Hospital

De første medarbejdere blev vaccineret den 27. december 2020, og de første borgere blev vaccineret den 5. januar. Borgerne indkaldes via e-Boks, og medarbejderne får besked fra deres ledelse, når det er deres tur.

Hospitalets vaccinationsgruppe
Vaccinationsgruppen koordinerer vaccinationsopgaven og består af deltagere fra relevante afdelinger. Region Hovedstadens Apotek og Center for Ejendomme deltager som eksterne samarbejdspartnere. Desuden har CIMT bidraget med blandt andet klinikkernes it-løsninger og bookingsystemer.

Sekretariatschef Sille Arildsen leder gruppen, og hun deltager også i den regionale planlægningsgruppe for hospitalernes vaccinationsklinikker sammen med ledende overlæge for Infektionsmedicinsk Afdeling, Bjarne Ørskov Lindhardt.