Hun har Sundhedsplatformen med under armen

​​Sygeplejerske Hanna Kassaye har Sundhedsplatformen med sig på en bærbar pc, når hun kører på hjemmebesøg hos KOL-patienter. Det gør hendes arbejde nemmere.

"Hej Viggo, hvordan går det?," udbryder sygeplejerske Hanna Kassaye med et stort smil, mens hun ifører sig blå plastfutter, så hun ikke sviner gulvet. Viggo Sørensen på 93 år tager glad imod, inden de to sætter sig i hans lille spisestue og går i gang med konsultationen.

Hanna Kassaye åbner sin bærbare computer, inden hun måler Viggos iltniveau og begynder at stille spørgsmål om åndedræt, kost, medicin og alt det andet, hun skal undersøge, når hun besøger KOL-patienter. Undervejs slår hun op i Sundhedsplatformen på computeren, så hun kan se alle nødvendige oplysninger.

"Før kunne jeg ikke se blodprøvesvar, oplysninger om indlæggelser eller næste ambulatorietid, så jeg skulle tit ringe til sekretæren under besøget. Samtidig kan jeg taste det, patienten fortæller mig om sin tilstand, direkte ind, mens jeg er her," fortæller Hanna Kassaye.

Sundhedsplatformen er god på farten

Hanna Kassaye kender godt til udfordringerne med Sundhedsplatformen hjemme fra afdelingen, men på farten har hun stort set ikke oplevet problemer.

"Det fungerer bare. Besøget bliver lidt længere, fordi jeg skal taste ind, mens jeg er der, men til gengæld er besøget færdigt, når jeg går. Jeg skal ikke hjem og taste alt ind bagefter," fortæller hun.

Tid til at taste

Eneste ulempe ved at have pc'en med ud til patienterne er, at der af og til går nogen tid med at taste oplysningerne ind, mens patienterne venter.

"Jeg spørger alle patienter, om det er ok, at jeg har computer med, fordi jeg jo er nødt til at taste indimellem. Men jeg prøver på at have god øjenkontakt, så taste og så have god øjenkontakt igen, for den kontakt er meget vigtig. Det virker også som om, patienterne har vænnet sig til det," fortæller Hanna Kassaye.

Det kan Viggo Sørensen bekræfte. Det samme gælder på Hannas næste besøg hos KOL-patient Anni Larsen og hendes mand Henri.

"Det generer os overhovedet ikke. Vi havde jo begge to gang i vores tablets, da I kom i dag, så vi er vant til den nye elektronik," smiler Henri Larsen.