Hun er forudsigelig på den gode måde

​Patologiafdelingen på Hvidovre Hospital har fået ny ledende bioanalytiker, som tiltrådte den 1. juli.

​Lise Bødker er netop tiltrådt som ny ledende bioanalytiker på Amager og Hvidovre Hospitals patologiafdeling. Dermed er hun vendt tilbage i dobbelt forstand. Både til patologien og til Hvidovre Hospital, hvor hun var ledende bioanalytiker først i nullerne.

Siden dengang har hun blandt andet været laboratoriechef på Kennedy Centeret og funktionschef på Klinisk Genetisk Klinik på RH. Aktuelt kommer hun fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, fra en stilling som ledende bioanalytiker på Klinisk Biokemisk Afdeling.

"Gennem tiden har jeg været ansat inden for tre specialer, men jeg er uddannet indenfor patologisk anatomi, så det er som at vende hjem til det speciale, jeg har holdt mest af helt fra starten," siger Lise Bødker.

Livmoderhalskræft og HPV

En af de første meget store opgaver hun skal i gang med er implementering af Sundhedsstyrelsens nye retningslinjer for livmoderhalskræftscreening, som skal være klart i løbet af 2020.

"Det er en stor omlægning, vi skal i gang med og vi skal se, hvordan vi kan gøre det mest hensigtsmæssigt,"  fortæller hun.

Lise Bødker lægger stor vægt på god personaleledelse. Social kapital, retfærdighed og samarbejde er vigtigt, mener hun. Det holder en afdeling sammen.  Og som leder er det vigtigt at kunne sætte sig i andres sted.

"For at undgå modstand mod et tiltag, tænker jeg på, hvordan jeg selv ville opleve det, hvis det var mine overordnede, som præsenterede mig for det. Som afdelingsledere vil vi gerne høres og inddrages af vores direktion, så vores medarbejdere vil selvfølgelig forvente det samme af os," siger Lise Bødker.

Leder i mere end 25 år

Syv år efter endt uddannelse blev Lise Bødker ledende bioanalytiker på Patologiafdelingen på Gentofte Hospital – og hun har været leder lige siden. Hun tøver lidt, når hun bliver spurgt om, hvilken slags leder hun er, men kommer i tanke om en historie fra Kennedy Centeret, da hun var laboratoriechef.

Arbejdspladsen havde fået gennemført en større trivselsmåling, og administrationsafdelingen havde mange røde felter, mens laboratoriet havde mange grønne:

"Det var der en del snak om, og så er der en, som siger: 'Det er fordi du er så forudsigelig.' Først tænkte jeg, åh nej, det er jo ikke lige det, jeg har lyst til at være. Men så forklarede han, hvad han egentlig mente, nemlig at uanset om man spurgte mig den ene dag eller den anden dag, så ville jeg svare det samme. Og når man havde kendt mig nogen tid, så vidste man, hvad jeg ville svare, hvor jeg stod – man kunne stole på mig, og min integritet. Så det forudsigelige var positivt ment."

Lise Bødker bor i Brøndbyvester, hun har været gift i 36 år og har tre voksne sønner.