Hospitalsdirektør Birgitte Rav Degenkolv fylder 60

​Hun er øverste chef på Amager og Hvidovre Hospital, hvor flest patienter i Danmark har ligget indlagt med COVID-19. 

Vent...

​Amager og Hvidovre Hospitals hospitalsdirektør Birgitte Rav Degenkolv fylder 60 år. Hun har arbejdet i sundhedsvæsnet i snart 40 år – de første år som sygeplejerske, siden har hun bevæget sig støt op igennem ledelseslagene. Siden 2017 har hun været hospitalsdirektør på Amager og Hvidovre Hospital.

Hendes 25 års erfaring med ledelse i sundhedsvæsnet er kommet hende til gode under coronakrisen. Amager og Hvidovre Hospital har haft flere COVID-19-patienter indlagt end noget andet dansk hospital. Også derfor er hun blevet en stemme, man tager notits af i sundhedsdebatten – dette kan fx ses på Dagens Medicins magtliste, hvor hun i 2021 steg fra plads 82 til 58.  

Kæmper for hospitalet

På de indre linjer prioriterer hun altid at få skabt fokus på patienternes ve og vel, og ”forandringer til gavn for patienterne” er et mantra på direktionsgangen, hvor hendes nære samarbejdspartnere mærker hendes store arbejdskapacitet. Mange i sundhedsvæsnet er gennem tiden blevet imponeret over Birgitte Rav Degenkolvs engagement, overblik og skarpe blik for detaljen. Hun suger udvalgsposter til sig, og har alligevel altid en venlig bemærkning på læben (næsten). 

”Hun er en troværdig leder, som er nem at samarbejde med,” siger Carsten Olsen, der er næstformand i hospitalets Virksomheds-Medarbejderudvalg, hvor Birgitte Rav Degenkolv er formand. ”Hun har båret os godt gennem coronakrisen og samtidig været meget åben omkring processen. Jeg oplever, hun kæmper for Amager og Hvidovre Hospital,” siger næstformanden.

To lederuddannelser og en flok af børnebørn

Birgitte Rav Degenkolv indledte sin karriere som sygeplejerske på Rigshospitalets nyreafdeling i 1986, men fra slutningen af 90’erne blev hun leder. Fra 2004 var hun ledende oversygeplejerske på medicinsk afdeling på Gentofte Hospital, hvor hun også i 2012 for første gang trådte ind i direktionslokalerne. Hendes funktion som vicedirektør i Akutberedskabet fra 2014 til 2017 var også med til at forme den leder, som står ved rorpinden for Amager og Hvidovre Hospital i dag. 

Birgitte Rav Degenkolv har også to lederuddannelser, er gift og bor i Nivå. Hun og hendes mand har tre børn, der har beriget hende med en flok børnebørn. De senere år er hun blevet aktiv på sociale medier, hvor man i utallige opslag og kommentarer kan spore hendes engagement i sundhedsvæsnet.
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor