Hjertepatienter får pulsen op på ny motionsrute

​​Motion er et vigtigt element i hjertepatienters behandling og genoptræning. En ny såkaldt hjertesti aktiverer patienterne og guider dem til at få rørt sig.

Ledende oversygeplejerske i Hjerteafdelingen, Jette Beck Mieritz, prøver de nye træningsredskaber af.

"I mange år har vi savnet et aktiveringstilbud for vores indlagte patienter. Det har vi endelig nu," fortæller Trine Lind Wessel Larsen, der er afdelingssygeplejerske på Kardiologisk Afdeling.

Hjertemedicinsk Sengeafsnit åbnede nemlig tidligere i år en såkaldt hjertesti, som er en motionsrute, der instruerer patienterne i bevægelse af hele kroppen.

Hjertestien, der er blevet til i samarbejde med Fysio- og Ergoterapeutisk Afdeling, består af 10 træningsstationer med plakater, som guider patienterne trygt igennem forskellige øvelser. Undervejs skal hjertepatienterne både gå og cykle og træne arme, ben og balance.

Vandrede hvileløst rundt

Fysisk aktivitet er nemlig et afgørende element i genoptræningen efter en hjerteoperation og med til at reducere risikoen for, at patienten bliver ramt af en hjertesygdom igen. Men det kan være vanskeligt at efterleve, fordi patienterne pga. hjerteovervågning ikke må forlade afdelingen.

"Mange af vores patienter har et stort behov for bevægelse, og før gik de ofte hvileløst omkring i afdelingen," siger Trine Lind Wessel Larsen. Men nu får de altså en rute at følge, som gerne skulle gøre det betydeligt mere spændende at få rørt sig.

"Vi håber og tror, at mange af vores patienter vil benytte sig af tilbuddet, og at vi som sygeplejersker, læger og fysioterapeuter vil kunne bruge det som en del af vores behandling og genoptræning før udskrivelse," siger Trine Lind Wessel Larsen.