Hjemmebagt brød på Hvidovre Hospital

​Patienter og personale kan fremover nyde hjemmebagt og økologisk brød, boller og andet bagværk fra Hvidovre Hospitals nye bageri.

I fremtiden vil alt rugbrød, franskbrød, boller og kager være til både de indlagte patienter og personalet være hjemmebagt og økologisk.

Den 1. april startede Steen Dalby Bjørn som hospitalets første bager i det spritnye bageri, som lige er blevet taget i brug.

”Det er noget rigtig lækkert udstyr – lige til at gå i gang med,” siger Steen Dalby Bjørn, mens han fylder mel og vand i æltemaskinen og sætter den i gang.

Køkkenchef Palle Erbs og bager Steen Dalby Bjørn gennemgår status på dagens brød i hospitalets nye bageri.

Mere kvalitet og mere økologi

Formålet med at få eget bageri er først og fremmest at give maden på hospitalet et kvalitetsløft.

”At have eget bageri er et kæmpe kvalitetsløft. Der vil være lune boller til patienter hver morgen og hjemmebagt rugbrød til frokost,” forklarer Palle Erbs, som er køkkenchef på Hvidovre Hospital.

At lave det selv giver også større frihed til at prioritere økologi og sundhed generelt.
”Det er en fordel, at vi nu selv kan lave brødet præcis, som vi vil have det. Vi kan udelade alle E-numrene, bruge mindre salt, økologiske ingredienser osv. så vores bagværk bliver sundere. Indtil nu har vi været ret afhængige af leverandørerne og har derfor ikke haft så meget at skulle have sagt,” fortæller Palle Erbs.

Derudover er produktionen af eget bagværk også billigere end at købe ude i byen, og besparelserne ved selv at bage vil dække udgifter til fx løn til bageren.

”Vi får økologisk og bedre brød, uden at det koster os synderligt meget mere,” forklarer Palle Erbs.

Friskbagt brød syv dage om ugen

Udover Steen Dalby Bjørn vil der snart bliver ansat endnu en bager, og det vil på længere sigt også være muligt at få en lærling. På denne måde kan hospitalets sikre en stabil og sikker levering af bagværk.

”Planen er, at vi kan have friskbagt brød hver dag alle ugens syv dage,” siger Palle Erbs.

Baggrund:
Etableringen af bageriet samt indkøb af udstyr har kostet 1,5 million kroner, som er blevet tildelt Hvidovre Hospital fra Region Hovedstadens Økologipulje.