Hjælp til kvinder med gentagne graviditetstab bliver styrket

​Enhed for Gentagne Graviditetstab styrker sit tilbud til par, som gentagne gange oplever at abortere ufrivilligt med et nyoprettet professorat og mulighed for behandling og udredning både på Rigshospitalet og på Hvidovre Hospital.

Ca. 20.000 fostre går tabt hvert år i Danmark, og for omkring 1.200 par finder tabet sted for mere end 3. gang.

Men nu styrker Region Hovedstaden sit tilbud om hjælp til disse par med et nyt professorat og en udvidelse af Enheden for Gentagne Graviditetstab, som udreder og behandler kvinder, som mere end tre gange har oplevet at abortere ufrivilligt.

Enheden har siden 2000 haft til huse på Rigshospitalet. Overlæge Henriette Svarre Nielsen er som nyudnævnt professor på Hvidovre Hospital og faglig og forskningsmæssig leder af Enheden for Gentagne Graviditetstab, glad for, at enheden nu også kan tage imod patienter på Hvidovre Hospital.

"Det giver os mulighed for at hjælpe flere, og det giver rigtig god menig, at vi også har funktion på Hvidovre Hospital, som jo rummer Danmarks største gynækologiske akutmodtagelse", siger hun.

67 % af enhedens patienter ender med at få et barn inden for 5 år efter diagnosen.

"Vi kan rent faktisk gøre en stor forskel for dem, der bliver henvist. Dels kan vi give dem den psykiske støtte, de har brug for, når de forsøger igen, og dels kan vi sætte ind, der hvor der er en behandlingsmulighed. Hvert graviditetstab er jo en tre-enighed, hvor både moderen, faderen og fostret kan bidrage med sygdom", siger Henriette Svarre Nielsen.

Om Enheden for Gentagne Graviditetstab

Par/kvinder der har oplevet 3 eller flere på hinanden følgende graviditetstab, eller to eller flere tab efter der har været normal nakkefoldskanning, kan henvises til udredning og behandling i Enheden for Gentagne Graviditetstab. Enheden er en af de største i verden, og udreder og behandler ca. 200 par årligt.
Enheden er forskningsaktiv og ændrer eller indfører nye tiltag så snart der er god forskningsmæssig begrundelse for det.