Han får tre millioner kroner til hjerneforskning

​Postdoc Oula Ponti har netop fået tildelt tre mio. kr. til sin forskning i hjernens yderste lag, cortex. Forskningen vil foregå i samarbejde med amerikanske kolleger. ​

Vent...

Lundbeckfonden har netop tildelt postdoc Oula Ponti 2.980.000 kroner til hans hjerneforskning. Nærmere bestemt skal bevillingen benyttes i Oula Pontis samarbejde med amerikanske kolleger om at "kortlægge den laterale præfrontale cortex, som er en del af hjernens yderste lag, cortex."

I alt består cortex af seks lag. Nerveforbindelserne i – og mellem - mellem disse lag er vigtige at kende i detaljer, bl.a. for at kunne forstå, hvordan hjernen er involveret i fx planlægning og korttidshukommelse.​

Studerer hjernevæv fra afdøde​​​

Oula Puonti vil ved hjælp af studier af hjernevæv fra afdøde søge at konstruere en detaljeret model af den laterale præfrontale cortex. En sådan model skal bl.a. bruges til at øge præcisionen af fortolkning af MRI-hjerneskanninger hos patienter – og dermed bl.a. øge muligheden for at opdage tidlige sygdomstegn.

Bevillingen er en af tre bevillinger til danske forskere, som hver får op til tre millioner fordelt over tre år til at sætte skub i hjerneforskningen på tværs af danske og amerikanske universiteter og hospitaler – under det såkaldte NIH Brain Initiative, der er et stort amerikansk hjerneforskningsprogram, stiftet under Barack Obamas præsidentperiode i 2013.

De øvrige er Sadegh Nabavi, lektor, Danish Institute of Translational Neuroscience (DANDRITE) ved Aarhus Universitet. Hans projekt støttes med: 2.975.000 kr. og Hajime Hirase, professor, Center for Translationel Neuromedicin, Københavns Universitet. Hans projekt støttes med 3.000.000 kr.

Se Lunbeckfondens pressemeddelelse​


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor