Forskningsdag 2019

​"Vi har været godt rundt i kroppens vigtige organer i dag", sagde forskningschef Ove Andersen i sin afslutning på FORSKNINGSDAG 2019, og sendte også en stor tak til direktionen for at øge hospitalets forskningspulje til det højeste niveau nogensinde. 

Vent...
Forskningsdag 2019 på Amager og Hvidovre Hospital

Hvad har gjort mest indtryk på dig i dag?

Charlotte Sandau Bech, Klinisk sygeplejerskespecialist, Lungemedicinsk Afdeling:

Mikkel Malhams poster, som fortalte om den høje suicidal-rate hos børn med kronisk inflammatorisk tarmsygdom hos børn og unge, gjorde stort indtryk. Det var jo ikke hans hovedpointen, men det var superspændende ny viden, synes jeg.

Så var jeg meget interesseret i oplæggene om gastric bypass og hjerne-tarm-gatewayen. Og så er jeg i det hele taget dybt imponeret over, hvor stor en dag, det er. Det er førte gang, jeg er med, og det er jo et virkelig flot og stort set-up.


Biolog Jonathan Filskov, Infektionsmedicinsk Afdeling:

Den poster med neonatalt fødte børn og deres udvikling, efter de er kommet hjem, synes jeg var meget interessant. Det er sådan en lidt anderledes poster.

Jeg havde selv en poster med, og jeg synes, det var rigtig rart at præsentere. Det var ikke skræmmende, fordi det var en lille flok, som var meget interesserede.

Og så synes jeg, at Lorenzen-forelæsningen var fantastisk. Den handlede jo om leveren, som er et emne, der interesserer mig. Der var mange nye ting, der blev præsenteret på en overskuelig måde med simple slides og simple budskaber.


Kjell Håkansson og Oliver Tupper, begge reservelæger i Medicinsk Enhed.

Kjell Håkansson: Man får virkelig set hvor meget forskning, der egentlig foregår – lige fra minimale cellestudier til kæmpestore populationsstudier. Det man nemt glemme, når man sidder på sit eget kontor.

Oliver Tupper: Jeg har selv en poster med, og er her primært for at se de andre posters. Det er fedt at se, at der foregår så meget uden for ens eget felt – også meget, som man ikke helt forstår. 


Birgitte Rav Degenkolv, hospitalsdirektør

Dagen har givet et rigtigt godt blik ind i forskningen, og det er jo et område, som har stor betydning for hospitalets udvikling. Bredden er stor, der sker meget tværfagligt og niveauet er højt. De unge forskere kommer meget til orde, og det vidner jo om, at de etablerede forskningsmiljøer har været gode til at give dem plads.  Det har også været spændende at høre om det nye pancreas-center, det viser virkelig både bredden og dybden af det vi kan. Det kan vi godt være stolte af.   


 Billedgalleri

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor