Faglighed, omsorg og en god slikskål

​​Overlæge Trine Jensen David i Endokrinologisk Afdeling modtager ”FYEN-prisen 2018” pris for at skabe et godt uddannelsesmiljø for yngre læger.

Humor og omsorg, Matador Mix og faglighed. Det er nogle af de ting, der ligger til grund for at overlæge Trine Jensen David har fået en pris for sin indsats som uddannelsesansvarlig overlæge i Endokrinologisk Afdeling på Amager og Hvidovre Hospital.

"Trine er en meget omsorgsfuld person og en holdspiller. Hun har en slikskål stående på kontoret, så man altid lige kan komme forbi og få et stykke slik og en god snak, også selvom hun har travlt", siger den 29-årige reservelæge Sarah Byberg, der er ansat i en introduktionsstilling i afdelingen.

Sarah Byberg fremhæver et fast dagligt indslag som en af de gode ting ved at være under uddannelse i afdelingen.

"Til vores morgenkonferencer har vi noget, der hedder "Dagens fugl". Alle læger i afdelingen, både yngre og ældre, laver en præsentation om et eller andet, der relaterer til faget. Jeg har stået for en præsentation to gange. Man får god feedback, er det er god træning i at fremlægge for andre," fortæller Sarah Byberg, der har været med til at indstille Trine Jensen David til prisen.

Trine er et fyrtårn

Det er Foreningen af Yngre Endokrinologer (FYEN), der har givet FYEN-prisen 2018 til Trine Jensen David. Prisen uddeles en gang om året til en person der har gjort en særlig indsats for uddannelse af yngre endokrinologer. På foreningens hjemmeside står der om valget:

"Et stort tillykke til uddannelsesansvarlig overlæge Trine Jensen David fra Hvidovre Hospital med FYEN prisen 2018. Trine er et fyrtårn for afdelingens unge læger og en stor sammenholdskraft på afdelingen."

Kun dumme svar

Hovedpersonen selv er glad for prisen, men også ydmyg.

"Jeg er meget, meget glad for prisen, fordi jeg tillader mig at tolke den som udtryk for, at de uddannelsessøgende læger er tilfredse med min indsats som uddannelsesansvarlig overlæge. Det forpligter og er motiverende for at yde sit bedste. Det er jo ikke kun min pris, men også afdelingens. Mit engagement og interesse i uddannelse ville i det store og hele være nytteløs, hvis ikke der var så godt et lærings- og uddannelsesmiljø i afdelingen med stor opbakning fra mine kolleger," siger Trine Jensen David.

Blandt de ting, hun og afdelingen gør for at skabe et godt uddannelsesmiljø, er at holde cirka 6 temaeftermiddage årligt med undervisning for de yngre læger og efterfølgende fællesspisning. Desuden sørger de for tilpas med udfordringer og et trygt læringsmiljø.

"Vi udfordrer den enkelte læge til udvikling ved løbende at give mere ansvar. Og så har vi, ikke mindst, et trygt læringsmiljø, hvor man altid kan spørge en mere erfaren kollega til råds uden at skulle risikere et negativt svar. Der findes ikke dumme spørgsmål, kun dumme svar", siger Trine Jensen David.