​​​​​

Få målt din lungefunktion på Hvidovre Hospital

​På lungedagen onsdag den 16. november 2022 kan interesserede borgere få målt deres lungefunktion på Hvidovre Hospital - og patienter og pårørende kan møde forskere og behandlere af lungesygdomme. ​​​

​Den 16. november 2022, på den internationale lungedag, åbner Hvidovre Hospital dørene for borgere, der gerne vil have målt deres lungefunktion. Ved en måling kan man opdage, hvis der er tegn på lungesygdom, der bør undersøges hos den praktiserende læge.

Det er hospitalets lungesygeplejersker, der måler lungefunktion, men også iltsygeplejersker, fysioterapeuter og lungelæger står klar til at måle kulilte, vise forskellige former for hjemmeilt og rådgive patienter og pårørende om inhalationsteknik og teknik med PEP-fløjte.

Patienter og pårørende kan blive klogere på lungesygdomme

Ca. 400.000 danskere lever med KOL, som er en af de store folkesygdomme i Danmark. En stor del af disse går til undersøgelser og behandling på Amager og Hvidovre Hospital, og det samme gælder patienter med bronkieekstasier og fibrose.

Som noget nyt på lungedagen kan patienter og deres pårørende møde hospitalets forskere, læger, sygeplejersker, fysioterapeuter samt en af hospitalets præster, som i en række oplæg deler ud af deres viden om forskellige aspekter af lungesygdomme.

I oplæggene kan man blive klogere på følgende emner:

• Patienter, der lider af åndenød, har ikke altid brug for hjælp til at trække vejret.
  • Selv om man lider af åndenød, kan man godt træne (og bør gøre det).
  • Det er normalt, at man ikke altid trækker vejret let og frit efter en indlæggelse.
  • Man kan selv måle sin ilt derhjemme – løsningen hedder NetKOL.
  • Lungepatienter kan opleve eksistentielle "bivirkninger", fx angst.

Kommunale tilbud, ernæring og yoga til lungesyge

Derudover deltager personale fra Københavns, Hvidovres og Brøndbys kommuner, organisationen Kost og KOL og Lungeforeningen, ligesom man kan prøve yogaøvelser specielt målrettet lungepatienter.

Det hele foregår den 16. november i Forsknings- og Undervisningsbygningen på Hvidovre Hospital mellem kl. 12 og 16.

Det er Lunge- og Endokrinologisk Afdeling og Fysio- og Ergoterapeutisk Afdeling, der sammen har planlagt dagen og tilrettelagt dagens program for patienter, pårørende og borgere.

> ​Se hele programmet for lungedagen på Hvidovre Hospital på Lungeforeningens hjemmeside.