Fødeafsnittet på Hvidovre Hospital vinder Arbejdsmiljøprisen 2019

​​I kategorien "Unge og nyansattes arbejdsmiljø" vandt Fødeafsnittet på Hvidovre Hospital i dag Arbejdsmiljøprisen 2019.  Et mentorprogram har løftet arbejdsmiljøet markant.

"Inden jeg afslører dette års vinder, vil jeg bare lige sige til vinderen: Tak for et fint ophold hos jer i september 2018," teasede beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, inden han endelig erklærede fødeafsnittet på Hvidovre Hospital som vinder af Arbejdsmiljøprisen 2019 i kategorien Unge og nyansattes arbejdsmiljø.

Det skete på Arbejdsmiljørådets temadag om unge og nyansattes arbejdsmiljø den 8. april 2019 i DGI-byen foran godt 200 deltagere.

Ministeren begrunder valget af fødeafsnittet således:

"Indsatsen på afdelingen er et rigtig godt eksempel på, at det kan betale sig at investere i medarbejderne, herunder de nyansatte, og at man kan komme langt med en fokuseret indsats. Som nogle måske ved, er jeg udover beskæftigelsesminister også nybagt far og har oplevet, hvor meget et sundt arbejdsmiljø betyder for både patienter, medarbejdere og arbejdsgivere. Forhåbentlig kan initiativerne her inspirere i både sundhedssektoren og andre steder."

Mentorprogram har løftet hverdagen

Det er et mentor- og kompetenceprogram til nyuddannede og nyansatte jordemødre, der har været med til at vende udviklingen efter en længere periode med dårlig trivsel og mangel på op mod 40 % jordemødre på Fødegangen på Hvidovre Hospital.

Ud over at føre til nomineringen til Arbejdsmiljøprisen, som afdelingen nu har vundet, har mentorprogrammet også medført, at afsnittet i dag er oppe på fuld normering.

"Vi har nu flere ansøgere, end vi kan ansætte. Derfor er vi rigtig stolte af denne pris. For det viser, at vi har gjort noget rigtigt," siger arbejdsmiljørepræsentant, Liv Keiding.

Ekstra attraktivt at søge til Hvidovre

Jordemoder Rikke Offersen blev ansat på afsnittet den 1. februar i år, og hun valgte helt bevidst at gå efter en ansættelse på Hvidovre Hospital på grund af mentorprogrammet:

"Programmet har gjort det ekstra attraktivt at søge til Hvidovre, og for mig var det vigtigt, at jeg på forhånd vidste, at der er nogen, der tager hånd om en, og at der er fokus på, at jeg er nyuddannet, så jeg kan få den bedst mulige start. Det er et stort skulderklap til afsnittet, at de har vendt skuden på så kort tid," fortæller Rikke Offersen, som her ses til prisuddelingen sammen med vicechefjordemoder Sisse Kammann, der var med til at ansætte hende.

I GO' Aften Danmark den 8. april

Rikke Offersen tager i aften den 8. april 2019 sammen med arbejdsmiljørepræsentant Liv Keiding til GO' Aften Danmark-studiet for at fortælle om prisen.

Læs Arbejdsmiljørådets pressemeddelelse om prisen til fødeafsnittet på denne side.

Se Arbejdsmiljørådets video om afdelingens resultater her.

Se indslag om nomineringen af Fødeafsnittet fra TV2 Lorry den 11. marts 2019.

Om Arbejdsmiljøprisen

Arbejdsmiljøprisen uddeles hvert år af Arbejdsmiljørådet til fire arbejdspladser, som gør noget særligt for arbejdsmiljøet, og som kan inspirere andre. De 12 nominerede arbejdspladser og de fire vindere udvælges af en dommerkomite, der består af repræsentanter fra DA, FH, KL, Lederne og Akademikerne og formand for Arbejdsmiljørådet Cristina Lage.

Se mere på https://www.arbejdsmiljoeprisen.dk/