Fælles om amning

​300 sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, jordemødre og sundhedsplejersker fra Hvidovre Hospital og de 10 samarbejdskommuner er gået sammen om at støbe et solidt fundament for en fælles ammeindsats for nybagte familier.

Vent...


Amning er meget mere end at stille barnets sult. Det er også et spørgsmål om nærhed mellem mor og barn, om den anden forælders rolle i amningen og den gode ammestilling, så myoserne i skulderen ikke vokser.

Som kommende forælder møder man flere forskellige faggrupper i forbindelse med graviditet, fødsel og barselsperiode. Og de forskellige faggrupper møder de enten på hospitalet eller derhjemme via det kommunale sundhedsplejetilbud.

Ensartet faglig kvalitet

Alle faggrupper er kompetente til at rådgive om amning, men formålet med den fælles ammeindsats er at tilbyde gravide, fødende og nybagte familier fra Hvidovre Hospital og de kommuner, de bor i, en fagligt ensartet og individuelt tilpasset ammevejledning af høj kvalitet.

Selve konceptet for kompetenceudviklingen er udviklet i et bredt samarbejde mellem Amager og Hvidovre Hospital, de ti samarbejdskommuner (Albertslund, Brøndby, Dragør, Glostrup, Hvidovre, Høje Taastrup, Ishøj, København, Tårnby og Vallensbæk) og Kompetencecenter for Amning. Undervisningen bygger på den bedste faglige viden indenfor området og varetages af Kompetencecenter for Amning.

Fokus på familien – også i amningen

Allerede i den første jordemoderkonsultation bliver amningen fremlagt som en vigtig fælles forældreopgave, hvor den forælder, der ikke ammer, kan have stor betydning for amningen i forhold til en viden, holdning og støtte.
Fælles for ammeindsatsen er de fire hovedbudskaber, som familierne bliver præsenteret for:
  1. Hud mod hud
  2. Hyppig amning
  3. God ammestilling 
  4. Fælles forældreopgave
De fire hovedbudskaber er omdrejningspunktet for alle besøg, uanset om det er hos jordemoderen eller​ sygeplejersken på hospitalet eller af sundhedsplejersken i hjemmet. ​


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor