Et døgn på Fødegangen

​TV2 viser tirsdag aften indslag fra et døgn på Fødegangen på Hvidovre Hospital i programmet ”Holder Danmark i live”. 

Jordemoder Christina Flems og nogle af hendes kolleger fra Fødegangen medvirker i programmet "Holder Danmark i live" på TV2 tirsdag kl. 20.50. 


Du kan møde prustende gravide, bekymrede fædre og skrigende babyer – og selvfølgelig en række jordemødre fra Fødeafdelingen på Hvidovre Hospital – når TV2 tirsdag aften viser programmet "Holder Danmark i live", som skildrer et døgn i det danske sundhedsvæsen.

I programmet følger kameraerne forskellige jordemødre på vagt på Fødeafdelingen. De 24 timers optagelser er klippet ned til omkring 5 minutter.  

Efter en rolig dag bliver der hen mod aftenen travlt på Fødegangen, og i programmet møder vi bl.a. jordemoder Christina Flems, som skal forsøge at finde plads til den gravide Camilla, hvis fødsel udvikler sig uventet hurtigt. Det bliver nogle hektiske øjeblikke, hvor Christina Flems skal bestille ambulance, rådgive den vordende far Jens i telefonen og samtidig koordinere arbejdet med kollegerne i afdelingen.

Efter optagelserne

Optagelserne slutter ved midnat, så når vi ikke at møde Camilla og Jens i programmet. Men Jens fortæller efterfølgende om forløbet:

"Det var utroligt stressende, for vi troede jo, at Camilla var lige ved at føde derhjemme på badeværelset, og ambulancen var lang tid om at nå frem. Men jordemoderen var god til at berolige os i telefonen, og da vi endelig kom frem til hospitalet blev vi taget godt imod, og bemærkede ikke, at det var en særligt travl aften. Fødslen var en god og tryg oplevelse".  

Han og Camilla har set optagelserne på forhånd, og de har gjort stort indtryk på Camilla:  

"Det var en øjenåbner at se, hvordan tingene foregår fra Fødeafdelingens side. Jeg havde jo presseveer og store smerter, så jeg fulgte ikke så meget med i, hvad der foregik i telefonen." 

Camilla og Jens ankom til Hvidovre Hospital kl. 00.24 og Camilla fødte lille Oliver kl. 01.19. Oliver er i dag en stor glad dreng på fire måneder.


Programmet bliver vist på TV2 tirsdag den 9. februar kl. 20.50. ​


Redaktør