Er Anna Grynnerup den bedste til at formidle sin forskning?

​Den 19. juni deltager reservelæge Anne Grynnerup fra Amager og Hvidovre Hospital i ”Ph.d. Cup 2020” på DR2. I konkurrence med 4 andre pitcher hun sin forskning om, at en simpel blodprøve kan vise, hvor mange æg en kvinde har tilbage.

​Anna Grynnerup har udført sin forskning i Fertilitetsklinikken på Hvidovre Hospital.

Kan man med en simpel blodprøve optælle, hvor mange æg en kvinde har tilbage, og så efterfølgende bruge denne viden til at øge chancerne for, at flere par får de børn, de gerne vil have?

Det har reservelæge Anna Grynnerup undersøgt gennem sin forskning fra Gynækologisk Obstetrisk Afdeling på Hvidovre Hospital.

Fredag 19. juni formidler hun sin forskning i konkurrencen Ph.d. Cup, som sendes på DR2 kl. 21.30.

Og Anna Grynnerup ser frem til sit 3 minutters pitch:

"Jeg glæder mig rigtig meget til at fortælle om min forskning og skabe opmærksomhed omkring ufrivillig barnløshed. Jeg tilmeldte mig, fordi jeg synes det er vigtigt, at vi læger og forskere er dygtige til at formidle, og jeg så det som en mulighed for at lære en masse".

Anna Grynnerups forskningsresultater har vist, at mængden af hormonet AMH målt i blodet kan bruges til at forudse, hvilke kvinder der har under 10 pct. sandsynlighed for at modne nok æg og få et barn som resultat af behandlingen.

"For nogle vil 10 pct. opfattes som en meget lav sandsynlighed. For andre vil alt højere end nul være værd at stræbe efter. Men med denne viden er kvinder med lav ægreserve bedre klædt på til at vælge, om de ønsker at påbegynde reagensglasbehandling, eller om de med det samme skal overveje muligheder som adoption eller ægdonation i stedet", siger hun.

Mød Anna Grynnerup og hendes forskning i DRs artikel og video.

Læs også portræt af Anna Grynnerup i Information.

Om Ph.d. Cup

I Ph.d Cup på DR2 deler fem af Danmarks dygtigste unge forskere ud af deres opdagelser. I tre år har de kæmpet, været i tvivl, brudt barrierer og fundet nye veje. De har gennemført det højeste niveau inden for uddannelsessystemet, og nu skal de kæmpe om at være den bedste formidler. Til at afgøre hvem der på kun 3 minutter formidler deres forskning bedst er årets dommere: Eske Willerslev, Ane Halsboe-Jørgensen og Maja Horst. Slagets gang bliver styret af hjerneforsker Peter Lund Madsen.