Energiministeren roser Hvidovre Hospitals store energirenovering

​Færre penge til varmeregningen giver flere penge til sundhed, siger energiministeren om hospitalets ESCO-samarbejde med Siemens.

"Hvidovre Hospital bliver et udstillingsvindue for, hvordan det kan lade sig gøre at gennemføre energibesparelser og dermed skabe mulighed for at bruge pengene på noget andet. Når der bliver brugt færre penge på varmeregningen kan der bruges flere penge på patienter og sundhed."

Der var ros fra Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, da han torsdag den 11. august besøgte Hvidovre Hospital for at høre om hospitalets omfattende energirenovering, som bliver udført i et såkaldt ESCO-samarbejde med Siemens. En renovering som kan give hospitalet en årlig besparelse på omkring 16 mio. kr.

​Besparelser på energiregningen

Ministeren blev modtaget af bl.a. regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, hospitalsdirektør Anders Agger, projektdirektør Finn Bloch og salgsdirektør Lars Nielsen fra Siemens. De fortalte ministeren om hospitalets planer for energirenoveringen, som bl.a. går på at udvide det eksisterende solcelleanlæg, opsætte nye lysarmaturer og etablere styring af varme og ventilation i sengestuerne.

​Samarbejdet indebærer, at Siemens foretager og betaler for forbedringer i hospitalets bygninger og installationer og garanterer en vis besparelse på energiforbruget. Hospitalet betaler Siemens tilbage med besparelserne på energiregningen over de næste 10 år.

En spydspids

Projektdirektør på Hvidovre Hospital Finn Bloch, der står i spidsen for samarbejdet med Siemens, er glad for ministerens ros og bevågenhed om samarbejdet.

"Der er ingen tvivl om, at vi er glade for, at ministeren fremhæver samarbejdet som en spydspids, der kan inspirere andre - både offentlige og private virksomheder. Samarbejdet giver os muligheder for grøn omstilling i et omfang, som vi som hospital ikke kan mestre alene, fordi vi får glæde af den særlige viden, som Siemens har.

Energirenoveringen på Hvidovre Hospital understreger Region Hovedstadens grønne ambitioner:

- Vores hospitaler bruger rigtigt meget energi, og derfor er det en utrolig vigtig opgave, at vi får energirenoveret hospitalerne, så vi på den måde kommer tættere på de ambitiøse grønne målsætninger vi har i Region Hovedstaden, sagde regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen.

Ministeren og regionsrådsformanden blev præsenteret for de nyrenoverede sengestuer.

Hospitalsdirektør Anders Agger sammen med Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen og Energiminister Lars Chr. Lilleholt.

Se video fra ministerens besøg​​​

​Videoen​ er produceret af Region Hovedstaden web-tv-enhed​.