En stor dag - begyndelsen til enden på pandemien

​​Se billeder fra dagen: Vaccinationerne af personale på Amager og Hvidovre Hospital gik i gang søndag morgen.


En længere kø af personale stod klar allerede et stykke tid inden, vaccinationsklinikken åbnede søndag morgen.


Ingen besvimelser, ingen uheld og kun godt humør og positive forventninger. Det hele foregik gnidningsfrit, da vaccinationerne af personalet på Amager og Hvidovre Hospital gik i gang søndag morgen 9.30. Allerede lidt i halv ni stod en lang slange af medarbejdere klar til at få en nål i armen i den nyoprettede COVID-19 Vaccinationsklinik i afsnit 122 på Hvidovre Hospital.

"Jeg glæder mig til at være sikker på, jeg ikke smitter nogen patienter – eller mine børn," "Dette her er en kæmpestor dag" og  "Jeg håber, vaccinen kan give os hverdagen tilbage," var nogen af de meldinger, der kunne høres i køen.  

Første Hvidovre-stik i medierne

Stort var også mediernes fokus på begivenhederne. Berlingske var til stede hele morgenen, og TV2 sendte adskillige gange live fra vaccinationsklinikken i løbet af formiddagen. 

Ledende overlæge på Infektionsmedicinsk Afdeling, Bjarne Ørskov Lindhardt, fik en kortvarig oplevelse som mediestjerne, da han blev vaccineret som den første og var på TV2 live, samtidig med at statsminister Mette Frederiksen talte. Kort efter skulle professor Thomas Benfield ligeledes lægge skulder til vaccinen i TV2s sendetid: "Nu håber jeg ikke, jeg besvimer", sagde han. Men alt gik planmæssigt.

En særlig vaccine

"Denne vaccination føles ligesom alle andre vaccinationer, men det er alligevel noget særligt", siger ledende overlæge, Bjarne Ørskov Lindhardt.

"Det er begyndelsen til enden på den pandemi, som fuldstændig har vendt op og ned på alt i verden. Vaccinen er blevet udviklet hurtigere, end vi kunne håbe, og alligevel betragter vi den som både ret dækkende og meget sikker. Jeg kan kraftigt anbefale, at alle, der får mulighed for det, lader sig vaccinere,"  siger Bjarne Ørskov Lindhardt.


Redaktør