Direktøren takker af til sommer

​Torben Ø Pedersen stopper som direktør på Amager og Hvidovre Hospital den 15. juni 2015. Arbejdet med at finde en ny direktør for Amager og Hvidovre Hospital går i gang med det samme

​Torben Ø Pedersen – eller TØP, som mange kalder ham – har stået ved roret for Amager og Hvidovre Hospital i snart seks år. I den tid, har han ført hospitalet sikkert gennem økonomisk uvejr og svære fusioner.

Har tænkt over det længe

Fra den 15. juni 2015 er det dog en ny direktør, som skal føre hospitalet videre. Torben Ø Pedersen stopper nemlig, når hans åremålsansættelse udløber.

”Det er en beslutning, jeg har taget efter meget nøje overvejelser. Men det seneste års tid har jeg vidst, at jeg ville stoppe i sommeren 2015, når min åremålsansættelse alligevel løber ud. Jeg har været glad for at være her. Det var været spændende, men også udfordrende, og der har været mange svære beslutninger, som har påvirket rigtig mange mennesker,” siger Torben Ø Pedersen, som ser frem til at få mere fritid, selvom han dog ikke har tænkt sig at hellige sig afslapning og vinproduktion 100 procent endnu.

”Jeg håber at kunne få mere tid til mine vinmarker på Falster. Men jeg håber også, at der er nogen, som kan bruge mine kvaliteter – dog i et lidt mindre omfang, end det har været tilfældet på Amager og Hvidovre Hospital,” siger direktøren, som fylder 62 år til sommer.

God ro og orden

Processen med at finde Torben Ø Pedersens afløser går allerede i gang nu, med nedsættelsen af et ansættelsesudvalg.

”Det er også en af grundene til, at jeg melder det ud så tidligt. På den måde er der tid til at finde en afløser i god ro og orden,” forklarer Torben Ø Pedersen og understreger, at alting i øvrigt kører videre som planlagt frem til direktør-skiftet den 15. juni.​