Der blev pustet og prustet

​Omkring 170 Hvidovre-borgere valgte at lægge vejen forbi Hvidovre Hospital på den Internationale Lungedag den 15. november for at blæse i spirometeret og få tjekket lungefunktionen.

Lungedag_HVH_870x300.jpg

​Hanna Kassaya, lungesygeplejerske og ansvarlig for arrangementet på Hvidovre Hospital, var godt tilfreds med det flotte fremmøde af borgere, der stod i en lang kø gennem hospitalets vandrehal.

"Det er gået rigtig fint, og interessen har været kæmpe stor. Der kom mange mennesker, og de ønskede virkelig at blive tjekket og finde ud af, om de fejler noget, fx astma eller andre lungeproblemer. Vi har sendt ca. 30 borgere videre til egen læge pga. nedsat lungefunktion, og hospitalets rygestopvejleder Pia Hardt har lavet kuliltemåling på 20 personer", siger Hanna Kassaye.

Smøger og KOL

Inge var en af de mange fremmødte. Hun håbede på gode resultater på trods af de cigaretter, som hun indimellem nyder.

"Jeg fik at vide, at det så fint ud, men at jeg nok skulle lade være med at ryge de der 5-6 smøger, som jeg ryger en gang imellem. Jeg lå lige på grænsen, men i det store hele har jeg det jo godt. Jeg dyrker sport og kan gøre, hvad jeg har lyst til", sagde Inge efter undersøgelsen.

Brian Christensens svigermor har KOL, og derfor var han sammen med sin kone Helle blevet enige om at møde op på hospitalet og få undersøgt lungerne, så eventuelle sygdomme kunne tages i opløbet. Og deres undersøgelse kunne næsten ikke være gået bedre.

"Jeg havde 100 procents lungekapacitet og min kone havde 109 procent, så vi er godt tilfredse med resultatet", siger Brian Christensen.