Gurli blev indkaldt til vaccine kl. 13.35 - og fik stikket kl. 14.01

​Tirsdag den 5. januar mødte de første borgere op for at blive vaccineret for COVID-19 på Hvidovre Hospital – på trods af opstartsproblemer med it. Mød tre af dem her.

Gurli Petersen på 91 år er en af de første borgere, der er mødt op på COVID-19 Vaccinationsklinikken på Hvidovre Hospital klar til at blive vaccineret. Hun blev indkaldt i et brev i e-Boks, men på grund af it-problemer hos Statens Serum Institut fik hun som de fleste andre først brevet ud på eftermiddagen.

"Gurli fik tilbudt vaccinen 13.35 og fik den herovre kl. 14.01," fortæller Gurlis pårørende. De kørte hurtigt til hospitalet sammen i en taxi.

"Det var så akut. Jeg var slet ikke belavet på det. Men meget glad," sagde Gurli Petersen, som ikke synes, det var "anderledes end at få en anden vaccine".

Sikker på, han ville have vaccinen

Også Peter Kristoffersen på 67 år nåede at få et brev og komme til klinikken på  denne første vaccinationsdag for borgere. Han var "sikker med det samme" på, at han skulle have vaccinen.

"Jeg blev glad. Nu er det overstået, og så føler man sig lidt mere sikker," fortæller Peter Kristoffersen og glæder sig til, at vaccinerne på sigt fører til, at man kan leve mere normalt:

"Jeg glæder mig til at kunne kramme igen. Og så at kunne rejse på ferie selvfølgelig," siger han.

Glæder sig til at blive immun

Kaare Herdal har også taget turen til Hvidovre Hospital for at få det længe ventede stik.

"Den første tanke, der gik gennem mit hoved, da jeg fik vaccinetilbuddet, var de 10, jeg havde hørt, var døde af det. Men jeg aner jo ikke, om det var vaccinen, de døde af," fortæller Kaare Herdal, som dog primært "glæder sig til at blive immun over for den her lortesygdom".

Derfor får de vaccinen nu

Gurli Petersen, Peter Kristoffersen og Kaare Herdal hører alle til målgruppen: "udvalgte personer med tilstande og sygdomme, som medfører særligt øget risiko for alvorligt forløb ved COVID-19". Denne gruppe er blandt de første, der får vaccinen i Danmark, sammen med personer, der bor i plejebolig og udvalgt frontpersonale på sygehuse og plejecentre i kommuner med højest incidens.

Man får et brev i e-Boks, når det er ens tur til at få tilbudt vaccinen. Har man ikke e-Boks får man indkaldelsen som almindeligt brev. Se mere på regionh.dk.

Se mere om vaccination og målgrupper på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.