Covid-19: Nære kontakter og registrering af fravær

​​Hvad gør jeg, hvis der er mistanke om, at jeg eller mit barn er smittet med coronavirus? Og hvordan registrerer jeg fravær? 

Vent...
Flere tusinde bliver hver dag testet for coronavirus, både børn og voksne. Ved du hvordan du skal forholde dig, hvis du eller dit barn venter på testsvar?
HR oplyser følgende:  

Medarbejdere med børn, der kan være smittede

Hvis der er mistanke om, at dit barn er smittet og I afventer svar på test, men barnet ikke er syg eller har symptomer: Du skal ikke i hjemmeisolation. Da barnet ikke er sygt, skal du anvende omsorgsdage, afspadsering, feriedage, hjemmearbejde osv.

Hvis barnet er formodet smittet (har symptomer) betragtes barnet som syg. Dvs. at du skal registrere barns sygedage (1. og 2. sygedag) og evt. øvrig frihed derefter. Du skal ikke i hjemmeisolation.

Hvis dit barn bliver konstateret smittet, skal du som medarbejder i hjemmeisolation. Det skal registreres som tjenestefri med løn, hvis du ikke selv udviser symptomer. Test følger Sundhedsstyrelsens retningslinje. Hvis du bliver testet positiv, skal det registreres som sygdom. 

Medarbejdere med mistanke om smitte

Hvis du selv er nær kontakt til en person (andre end dine børn), der er konstateret smittet med coronavirus:

Som medarbejder skal du i gå hjemmeisolation, hvis der er mistanke om, at du er smittet og afventer svar på test. Tiden i hjemmeisolation skal registreres med tjenestefri med løn. Hvis du selv har symptomer, skal det registreres som sygdom. Hvis du bliver konstateret smittet, skal det registreres som sygdom. 

Mere information på vej

Center for HR i Region Hovedstaden er i gang med at udarbejde en FAQ over de mest stillede spørgsmål fra medarbejdere om Covid-19. Den kommer på intranettet i løbet af september.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor