​​

Center A bliver til Center Agger

​​Hospitalets tilbygning får navn efter Vestegnens mest markante berømthed, fodboldspilleren Daniel Agger. Samtidig donerer The Agger Foundation penge til en ny ”Fodboldkirurgisk Enhed”, som får plads i det nye center.​

Vent...

Nuuk har Dronning Ingrids Hospital, Rigshospitalets børnehospital hedder Mary Elizabeth, og nu får Hvidovre Hospitals tilbygning navn efter den nærmeste, Vestegnen kommer på en royal, nemlig Daniel Agger.

”Det er en stor ære for mig at lægge navn til den nye tilbygning,” siger Daniel Agger. Daniel Agger er tidligere professionel fodboldspiller og nuværende fodboldtræner. Han indledte sin professionelle karriere i Brøndby IF.

Donerer penge til fodboldkirurgisk enhed

Daniel Agger står desuden bag velgørenhedsfonden The Agger Foundation, som indsamler og donerer penge til projekter, der forbedrer forhold for børn og unge. Som noget nyt vil fonden donere penge til en ny klinisk enhed, som skal ligge i Center Agger:

”Som fodboldspiller er du i risiko for at få alvorlige skader under træning og kamp. Jeg har selv haft skader i både ryg og knæ, og jeg kunne godt tænke mig at hjælpe undersøgelse, behandling og ikke mindst forskning indenfor fodboldskader lidt på vej,” siger Daniel Agger om den store donation, The Agger Foundation har givet til en ny ”Fodboldkirurgisk Enhed”. En donation, der glæder hospitalsdirektør Birgitte Rav Degenkolv.

”Vi er enormt glade for Daniel Aggers donation og ikke mindst den opmærksomhed på fodboldskader, vi kan skabe ved etableringen af en ny enhed. Det er bestemt et område, vi gerne vil satse lidt mere på,” siger hun.

Statue af Agger på forpladsen

Som tak for, at Daniel Agger vil lægge navn til det nye center og samtidig skænker hospitalet den nye enhed, vil hospitalet gerne markere denne store gave.

”Det skal være tydeligt, hvem Center Agger er opkaldt efter. Derfor kommer vi til at placere en statue af Daniel Agger på forpladsen ved den nye hovedindgang,” siger Birgitte Rav Degenkolv og tilføjer, at der allerede er lavet aftale med kunstneren Emanuel Santos, som også står bag bronzestatuen af Cristiano Ronaldo, der står i Cristiano Ronaldo International Airport på Madeira.

Bolde i O’erne

For at markere placeringen af ”Fodboldkirurgisk Enhed” i Center Agger vil skiltet ”Hvidovre Hospital” desuden ændre udseende. Der bliver placeret fodbolde i o’erne bl.a. for at understøtte wayfinding-princippet.

Og nu vi er ved wayfinding, har hospitalet tidligere forhørt sig hos Hvidovre Kommune om muligheden for at kalde vejen ved Center A, nu Agger, for Aggersvej. Men i modsætning til nye hospitalsbygninger må veje ikke opkaldes efter nulevende personer.

“Det er naturligvis ærgerligt, men nu får vi i stedet Center Agger navngivet efter en spillevende Daniel Agger. Det understøtter også rigtig fint hospitalets motto: Det handler om liv,” siger Birgitte Rav Degenkolv.​
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor