Børnelæge informerer om RS-virus i Aftenshowet

​​Overlæge Helle Christiansen fra Amager og Hvidovre Hospital fortæller om RS-virus og kommer med gode råd. Se interviewet fra DR1 mandag aften.

Der er travlt på Amager og Hvidovre Hospitals Børne- og Ungeafdeling lige nu.

Især spædbørn bliver i højere grad end normalt på dette tidspunkt indlagt med RS-virus.

Overlæge Helle Christiansen fra Børne- og Ungeafdelingen var i går aftes i Aftenshowet på DR1 og gøre den danske befolkning klogere.

”Det er i bund og grund en forkølelsesvirus,” siger hun.

Ikke desto mindre bliver mange små børn indlagt med denne luftvejsinfektion lige nu. Man går ud fra, det er relateret til coronakrisens nedlukninger og at børnenes således ikke har ’mødt’ denne type virus før.

Derfor får en del spædbørn ofte noget sejt slim i lungerne, der kan give lidt problemer med vejrtrækningen, forklarer overlægen. Aftenshowet interviewer også en mor, hvis dreng har det godt igen.

Se udsendelsen fra Aftenshowet

(Interviewet begynder omkring minuttallet 19,45)

Helle Christiansen optræder også i BT, Berlingske Tidende, Avisen Danmark og TV2.

Læs artikel i BT: Ekspert reagerer på RS-virustilfælde: 'Jeg tror, at smitten endnu ikke har toppet'