Børnehave sendt til HVH for at forebygge meningokoksygdom

​Mandag aften fik 57 børn forebyggende medicin, efter at to børn var blevet indlagt med meningokoksygdom på Hvidovre Hospital.

Børneafdelingen på Hvidovre Hospital gik mandag eftermiddag i beredskab, da to børn fra en daginstitution i Brøndby tidligere var blevet indlagt med penicillinresistent meningokoksygdom på Hvidovre Hospital.

Børn og personale fra institutionen blev tilbudt forebyggende behandling på Hvidovre Hospital. Det sendte personalet i Børneafdelingen på ekstraarbejde mandag aften. Familierne fra Brøndby ventede tålmodigt på skift for at få uddelt medicinen til de af deres børn, som til dagligt kom i institutionen.

”Efter omstændighederne gik det rigtig godt, og hele episoden blev håndteret ualmindelig godt og professionelt af vores personale”, fortæller ledende overlæge Klaus Børch.

Han forklarer, at afdelingen hurtigt fik organiseret, hvordan de mange børn kunne få den forebyggende medicin.

”Vi havde i alt 57 børn igennem mandag aften og omkring 15 voksne fra institutionen”, uddyber han.

De to børn, som var indlagt med meningokoksygdom, blev behandlet med ciprofloxacin og er nu begge uden for fare.