Akutmodtagelsens cancer-knækkere

​​Det er ikke kun på operationsbordene og i undersøgelsesrummene, at Hvidovre Hospital bekæmper farlige sygdomme. Også ved den nationale Knæk Cancer-kampagne gjorde hospitalet sig bemærket.​​​

Lørdag aften samlede ledende lægesekretær på Akutmodtagelsen, Susanne Jørgensen, røret op og ringede til bokseren Mikkel Kessler. Kort efter tonede Hvidovre Hospitals Akutmodtagelse frem på skærmen på nationalt tv som bidragsyder til Knæk Cancer-kampagnen.

Det var kulminationen på et helt års struktureret indsamlingsarbejde, som  - udover en hyggelig snak med Mikkel Kessler - udmøntede sig i 12.900 indsamlede kroner til Kræftens Bekæmpelse.

Kræften tæt inde på livet

"Jeg så TV2s indsamlingsshow Knæk Cancer sidste år og tænkte med det samme: Det skal vi samle ind til på afdelingen, og vi skal have afdelingens navn på skærmen," fortæller Susanne Jørgensen. Så hun spurgte de andre sekretærer på afdelingen, om de var friske på at starte en indsamling, så de kunne give til det gode formål, næste gang det store Knæk Cancer-show rullede over skærmen. Og det var de.

"Vi har kolleger som er ramt af kræft, så vi har det tæt på. Vi aftalte, at alle skulle give 20 kroner hver måned. Der var enkelte,​ som ikke var med, fordi de gav på andre måder, men der var bred opbakning. Derudover har vi samlet tomme flasker i akutmodtagelsens venteværelse, og vi har sagt til patienter og pårørende, at hvis de afleverede deres flasker til os, ville pengene gå til et godt formål. Og det er altså løbet op i 12.900 kroner," fortæller Susanne Jørgensen, som stod for at ringe ind til programmet og donere pengene.

Sygeplejerskerne med

"Hvis man donerer mere end 10.000 kroner, kommer ens navn jo på skærmen, og man kan ringe ind og snakke med en af de kendte, som sidder i studiet. Jeg snakkede med Mikkel Kessler, som syntes, det var en helt fantastisk historie, at vi sådan havde samlet sammen på den måde over et helt år," forklarer Susanne Jørgensen, som forventer at se Hvidovre Hospitals Akutmodtagelse på skærmen igen næste år – måske endda med et endnu større bidrag.​

"Sygeplejerskerne i Akutmodtagelsen syntes, det var sådan en god ide, at de vil være med på den næste år. Så der kan det virkelig blive til noget."