73-årige Lone: "Jeg kan slet ikke forestille mig, hvornår jeg skal slutte"

​​Lone Mortensen arbejder tre dage om ugen i Børneambulatoriet som sygeplejerske - de øvrige dage er hun pensionist. En perfekt kombination, mener hun.

​Da sygeplejerske Lone Mortensen var 60 år, fusionerede hendes arbejdsplads Amager Hospital med Hvidovre Hospital. Lone Mortensen arbejdede på børneafdelingen og fulgte med til Hvidovre, hvor behandling og pleje af børn og unge blev samlet.

"Planen var at arbejde, til jeg blev 62 år. Jeg blev dog så glad for mit arbejde her på trods af store ændringer, at jeg ikke havde lyst til at stoppe. Samtidig har vi sådan en dejlig personalegruppe, og det betyder meget, at arbejdsmiljøet er så godt," fortæller Lone Mortensen, som nu har rundet 73 år.

Tre dages arbejde, fire dage fri

Lone Mortensen er på såkaldt delpension, hvor hospitalet betaler hendes løn de tre arbejdsdage om ugen, og pensionsselskabet betaler for de to øvrige dage. Det er den helt rigtige kombination af arbejde og fritid, mener hun.

De tre dage om ugen arbejder hun med hjerteundersøgelser af børn og bruger i tæt samarbejde med to læger sin faglighed fra et langt arbejdsliv med fokus på børn.

"Jeg ser på hele familien, og selv når jeg bare går igennem venteværelset, er jeg opmærksom på samspillet. Jeg elsker at have den tætte patientkontakt og skabe tryghed for familien," siger Lone Mortensen kort inden, hun sætter en uro i loftet i gang til ære for en ca. 1-årig pige, der straks siger: "Se, se".

Det digitale afskrækker ikke

En anden ting, der fylder i Lones arbejdsliv, er det digitale, der bliver mere og mere af.

"Jeg er ikke den skarpeste til det, og jeg overvejede da at stoppe, da SP kom, men jeg var også nysgerrig på, hvordan det fungerede. Mit barnebarn siger, at jeg kan meget mere digitalt, end jeg selv tror," fortæller Lone, som dog begrænser det til sit arbejde bortset fra fx e-Boks og netbank. Fx er hun ikke på Facebook:

"Jeg vil hellere bruge min tid på andre ting, som fx hus, have, gymnastik, cykling og udendørsliv, som er så godt for sindet," siger hun.

Gider ikke middagslur

Hun har også stadig en fast ugentlig farmordag med sine børnebørn på 14 og 16 år. Og den store på 27 år flytter i perioder ind, så de kan hygge sig sammen.

"Jeg kender pensionister, som er en del mere inaktive, og det ønsker jeg ikke. Når man stadig er i gang, er man åben for mange flere ting, og jeg kan slet ikke forestille mig, hvornår jeg skal slutte. Jeg synes stadig, det er inspirerende at gå på arbejde med alle de nye udfordringer, og jeg håber, at jeg inspirerer kollegerne til at blive i faget og bevare den gode arbejdsplads og stemning," siger Lone.