​​​​​​​​​​​​​​​​​

10 års-jubilar vil operere endnu flere patienter i fremtiden

​Tirsdag den 10. januar fejrede Dagkirurgisk Afdeling de første ti år med masser af gæster fra nær og fjern. Fremtiden byder på endnu flere operationer, fortalte afdelingsledelsen til et fyldt auditorium.​

Vent...

​​"Jeg kommer jo meget rundt i regionen og er ofte ude for at fejre noget nyt: et nyt byggeri, en ny afdeling, et nyt initiativ, men i dag er jeg med for at fejre en afdeling, der har bygget noget op, der virkelig fungerer," sagde regionsrådsformand Lars Gaardhøj, som med bl.a. disse ord indledte 10-års jubilæet for Dagkirurgisk Afdeling.

Han talte til et fyldt auditorium med mange deltagere fra Dagkirurgisk Afdeling, afdelingsledelser fra resten af hospitalet, direktionen og dertil bl.a. fire gæster "udefra", som har spillet en særlig rolle i tilblivelsen af Dagkirurgisk Afdeling:  

Billy Kristensen, der som ledende overlæge byggede afdelingen op, Susi Thorup, der som ledende oversygeplejerske var med til dette, og tidligere hospitalsdirektør Torben Ø. Pedersen og vicedirektør Torben Mogensen, som også begge var involverede i etableringen af afdelingen for 10 år siden.

"Det var bare ikke almindeligt for ti år siden"

Hospitalsdirektør Birgitte Rav Degenkolv indledte da også sin tale ved at henvende sig direkte til de fire, inden hun gav et vue over afdelingens historie og resultater med fokus på de ultrakorte kirurgiske forløb, hvor de fleste af de årlige ca. 7.000 patienter selv går til lejet – og tager direkte hjem bagefter.

"I dag tænker vi, at ja selvfølgelig gør man det på den måde, men det var bare ikke helt almindeligt for 10 år siden. Lige siden har I hele tiden arbejdet på at optimere detaljerne til gode for både patienter og personale," sagde hun, inden hun bevægede sig ind i fremtiden:

"Lige nu taler vi om at øge kapaciteten i afdelingen. Det er der behov for for at sikre, at ventelisterne ikke vokser mere. En spændende satsning, hvor I vil øge lidt på jeres åbningstider – trods det at rekrutteringen også er blevet en udfordring. Det ved jeg, at I arbejder med," sagde Birgitte Rav Degenkolv, inden hun gav ordet til cheflæge Asger Petersen og chefsygeplejerske Jannie Grenaa Nielsen.

"Vi er en afdeling i vækst"

"Vi står jo på skuldrene af visionære mennesker, som fik skabt noget for ti år siden, der virkelig fik dagkirurgi på landkortet," indledte Asger Petersen, inden han og Jannie Grenaa Nielsen tog tilhørerne med ind i afdelingens resultater - og fremtid.

"Vi er en afdeling i vækst, vi har besat alle vores stillinger, vi har gode og effektive patientforløb og et højt fagligt niveau, hvor patienter og pårørende føler sig trygge, velkomne og godt informerede," fortalte de, inden også de zoomede ind på en fremtid med flere operationer.

"Vi vil i fremtiden tilbyde operationer til endnu flere patienter, vi vil have endnu flere operationstyper inkl. højt specialiserede, og vi vil rumme nye patientgrupper, fx de ældre og skrøbelige, der som subakutte patienter kan gå hjem fra en indlæggelse og vente inden operationen," sagde de, inden de med hele følget kunne gå til reception med flere taler og lækker forplejning.​Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor