Syv sommerbilleder fra det nye center

​​Mens mange holder sommerferie, sker der ting og sager på byggepladsen ved Hvidovre Hospital. Se syv billeder fra byggeriet af Center A.

Trods varmen er byggeriet af hospitalets nye center langt fra gået i stå. Her får du syv glimt fra byggepladsen.

De seneste dages regn har været godt for tilbygningens 16 nyanlagte gårdhaver, der for alvor er ved at få fat. De både vokser og blomstrer.

Se f.eks. hvordan små blomster titter frem i Bjerghaven. Sammensætningen af træer og blomster er forskellig i hver af de 16 gårdhaver. Hver gårdhave har nemlig sit eget tema.

Den største gårdhave kommer til at hedde Blomsterhaven, som bliver bindeled mellem det nuværende hospital og det nye center. Temaet i denne gårdhave er den konstant foranderlige blomstereng. Blomstersammensætningen i Blomsterhaven gør, at haven vil blomstre på forskelligvis året rundt.

Indenfor er der ved at blive hængt hylder og skabe op i hospitalets nye depotrum.

Og ligeledes er der ved at blive sat skabe og skuffer op i de mange nye the-køkkener til personalet.

På flere etager er der også ved at blive sat skranker op ved de nye vagtstationer. Her ses f.eks. en helt nyetableret skranke på 2. sal, hvor Endokrinologisk sengeafsnit kommer til at bo.

I stueetagen er hovedtrappen i det nye Center A ved at blive beklædt med fliser – skifer, som vi kender det fra trappen ved den nuværende hovedindgang og Vandrehallen.

Hele stueetagens top er beklædt med stenurter. De "grønne" tage skifter farve i løbet af året, og står lige nu flotte røde.

Grønne tage har flere gode egenskaber. En af de grundlæggende fordele ved at bruge stenurter som tagbeklædning er, at det er en tykbladet og tørketålende plante, som kan suge og gemme meget vand i sine blade. Et fladt tag med stenurter kan optage helt op til 80% af det regnvand, som falder på taget.