Patienten i fokus – bogstaveligt talt

​Der var både visioner, rundvisning og taler, da Funktions- og Billeddiagnostisk Enhed slog dørene op til deres nye lokaler, hvor lyse omgivelser og en god patientoplevelse er omdrejningspunktet.

En helt ny fælles modtagelse som samler alle patienter, et venteområde med udgang til det fri, og gennemgående farver på gulve, vægge og skilte, så patienterne let kan finde rundt i den store afdeling. Det er blot nogle af de forbedringer, som fredag d. 30. september blev præsenteret til åbeningen af Funktions- og Billeddiagnostisk Enheds nye lokaler.

De nye rammer er designet med fokus på patienterne, forskning og undervisning. Samtidig er det resultatet af en seks år gammel beslutningen om at slå 3 afdelinger sammen til én stor enhed:

"Det giver god mening for patienter, ansatte og for kerneydelsen som helhed. Vi er blevet en stor og robust organisation på mere end 300 ansatte", slog enhedschef og ledende overlæge Claus Leth Petersen fast i sin tale.

Det har været vigtigt i ombygningen og samlingen af enheden at skabe et moderne og indbydende miljø. Fra gårdhaverne finder dagslyset let vej til venteområdet, og giver også mulighed for frisk luft. Bestemte farver på skilte, gulvet og venteområder, guider patienterne sikkert frem til deres aftale ved MR-scanneren eller lokalet med røntgenundersøgelser.

”Vi skal følge med tiden og dermed med de nye krav og behov, der bliver stillet til et moderne akuthospital. Vi skal søge at være et hospital, som er tidssvarende, funktionelt og rart at være på. Derfor arbejder vi over hele hospitalet på at lave samlede modtagelser, nye indbydende venteområder, lyse omgivelser, dagslys og farver. Og som I kan se her i dag, så er den målsætning lykkedes”, sagde formanden for Region Hovedstadens Sundhedsudvalg, Karin Friis Bach (B), i sin tale (Læs hele Karin Friis Bach tale).

Den nye enhed råder nu over 2500 m2, som indeholder alt fra røntgen, CT og ultralyd til Klinisk Fysiologisk og Nuklearmedicinsk afdeling. Den samlede investering i ombygningen har været 45 mio. kr. samt indkøb af medicoudstyr for ca. 26 mio. kr. Hertil bemærkede Claus Leth Petersen:

"Jeg har indtryk af, at nogle administratorer mener, at med så store investeringer, så må man kunne forvente "value for money". Kan det måles og har vi leveret?"

Hvorefter han gennemgik en lang liste af effektiviseringer, stigning af produktivitet samt forskningsresultater, til at besvare sit eget spørgsmål.