Hospitalskunst fra Hvidovre vises på museum

​​“Hvad gør kunst på hospitaler?” Sådan lyder overskriften på en ny udstilling. Ruth Campaus markante værk fra Hvidovre Hospital er med.

Ruth Campaus værk fra Hvidovre Hospital er valgt som forsidebillede på kataloget og til udstillingsplakaten til den udstilling, som KØS, Museum for kunst i det offentlige rum, åbnede lørdag den 9. september.

Udstillingen handler om hospitalskunst og viser 22 kunstprojekter fra hele landet. Kunstprojekterne er ifølge udstillingens kurator valgt som gode eksempler.

"Ruth Campau arbejder med wayfinding i hvert af Hvidovre Hospitals fire centre. Intentionen er, at farverne i hendes værk skal hjælpe patienter og pårørende med at finde vej på hospitalet, der kan virke som en labyrintisk bygning," siger Lene Bøgh Rønberg,  ph.d, samlings- og forskningschef på KØS samt kurator på udstillingen "Hvad gør kunst på hospitaler?"

"Samtidig hæfter værket etagerne sammen, fordi det løber igennem det gennembrud i gulv og loft, som hospitalet har fået lavet for at skabe mere lys i bygningen. Og endelig er der titlen på værket - "Handwoven stories from the colorfields make the blanket warm" – hvor det varme tæppe jo står for noget omsorgsfuldt og helende, " siger hun.

Foreløbig kan Ruth Campaus værk ses i to af Hvidovre Hospitals centre. På udstillingen vises også hendes skitser til de tre resterende centre på Hvidovre Hospital.

Udstillingen "Hvad gør kunst på hospitaler?" vises fra den 9. sept. 2017 til 1. april 2018.

Læs interview med Ruth Campau, hvor hun fortæller om tankerne bag sit værk