Endoskopien afslutter fyrre års eksil

​Et af Nordens bedste og største! Det nye endoskopiafsnit på Hvidovre Hospital højner niveauet for både patienter og personale.

​​​​​Ergonomisk belysning: I de nye endoskopi-undersøgelsesrum er det muligt for personalet at vælge mellem forskellige farver arbejdsbelysning. Foto/animation: Thomas Wittrup

​De har haft til huse i ombyggede konferencerum på en kontorgang i hen ved fire årtier. Nu flytter endoskopiafsnittet endelig ind i deres ’egne’ lokaler – lysere, større og bedre – tæt sammen med de øvrige ambulatorier i Gastroenheden.

”Vi har længe set frem til, at vores endoskopi ville få bedre vilkår. Det har de fået nu, og vi er meget begejstrede. Vi har nu et af Nordens største og bedste endoskopi-centre med forhold, som helt sikkert vil komme både patienter og personale til gode,” siger ledende overlæge Svend Schulze om det nye afsnit.

De nye faciliteter byder blandt andet på flere undersøgelsesrum, en væsentlig større opvågning og dobbelt så mange vaskerum. Endoskopien får også en ny patientmodtagelse og venteområde, som deles med Gastroenhedens øvrige ambulatorier. Det er med til at give en god sammenhængskraft i enheden og sikre bedre forløb for patienterne, som ofte besøger flere forskellige afsnit, når de kommer i Gastroenheden. 

De har set lyset

Der er lagt mange kræfter i at indrette de nye faciliteter, så de passer specifikt til endoskopienafsnittet. Der er for eksempel arbejdet meget med belysningen i det nye afsnit. Både for at give patienter et behageligt ophold på hospitalet og for at give personalet de bedste arbejdsforhold.

”Vi har forsøgt at gøre noget ved det sparsomme dagslys og sat styring på de kunstige lyskilder for at gøre forholdene helt rigtige. Der er lavet nye ovenlys, som trækker dagslys ned i afsnittet. Og i undersøgelsesrummene er der installeret såkaldt ergonomisk belysning, som giver de bedste arbejdsbetingelser, når man arbejder med skærme og kikkerter,” fortæller projektleder, arkitekt Abelone Dyrup om det nye afsnit.

Se flere billeder af det nye afsnit efter faktaboksen.

Arbejdsmiljø og fleksibilitet har været prioriteret i indretningen af de nye lokaler. I undersøgelsesrummene er meget af udstyret hængt op i loftet. De giver både den fordel, at man ikke snubler over ledninger og, at man let kan indrette rummet efter skiftende behov. Derudover letter det rengøringen, når man ikke skal flytte udstyr for at vaske gulvet.​

​​Fakta om projektet

Endoskopien flytter fra afsnit 332 til afsnit 331.
Det nye afsnit skal efter planen tages i brug d. 17. september.
Flytningen af endoskopien er den and​en af i alt tre etaper i et stort ombygningsprojekt i Gastroenheden. Tredje og sidste etape er ombygningen af nye lokaler til det kirurgiske ambulatorium.

​​​​

Gangene i det nye endoskopiafsnit får lys fra både ovenlys og vinduer mod lysgårdene. Foto: Thomas Wittrup​


På den nye opvågning er det også lavet et stort ovenlys, som leder dagslys ned i lokalet. Foto: Thomas Wittrup​


Den nye opvågning har plads til cirka dobbelt så mange senge som den gamle. Foto: Thomas Wittrup​​

Redaktør