Barselsafsnittet venter sig…

En modtagelse patienterne kan finde, nye lyse patientværelser og adgang til en tagterrasse. Det er nogle af de forbedringer Hvidovre Hospitals barselsafsnit vil prøve af.
Visualisering af de nye sengestuer der bliver til lyse patientværelser på barselsafsnittet.

Sengestuer bliver til lyse patientværelser på barselsafsnittet. Visualisering: Arkitektfirmaet C.F. Møller

En stor indsats er i gang for at skabe rammerne om den bedste behandling og pleje på hospitaler i hele Region Hovedstaden. Ambitionen er, at patienter og pårørende skal opleve imødekommenhed, respekt og høj service på hospitalerne – de skal føle sig ventet og velkomne.

Patienter og personale ansigt til ansigt
På Amager og Hvidovre Hospital​ bliver der både bygget nyt og bygget om. Flere steder i Hvidovre Hospitals ambulatorieetage har man allerede forbedret forholdene med mere dagslys og bedre kontakt mellem patienter og personale. Og nu tager håndværkerne fat i hospitalets sengebygninger.

”Vi har netop sat gang i et pilotprojekt i vores barselsafsnit, hvor vi blandt andet bygger en ny, åben modtagelse, så patienter og pårørende altid bliver mødt af personale i øjenhøjde. Vi bygger også nye sengestuer – vi kalder dem patientværelser – som indbyder til gode og trygge hospitalsophold,” forklarer Tina Holm Nielsen, som er ledende oversygeplejerske i Gynækologisk/Obstetrisk Afdeling.
BILLEDE
Patientmodtagelsen bliver det første, man får øje på, når man ankommer til barselsafsnittet. Visualisering: Arkitektfirmaet C.F. Møller

Projektet i barselsafsnittet er indledningen på den tredje del af ’Nyt Hospital Hvidovre’ – et projekt hvor man, med penge fra statens kvalitetsfond, vil ud- og ombygge Hvidovre Hospital. Udbygningen er i planlægningsfasen og et omfattende ombygningsarbejde er allerede i gang flere steder i hospitalets ambulatorieetage. Projektet i barselsafsnittet er startskuddet i en generel ombygning af hospitalets sengebygninger, hvor man blandt andet erstatter 4-sengsstuer med 1 og 2-sengsstuer.

Bygningsarbejdet sker mens barselsafsnittet er i fuld drift og forventes færdigt i løbet af efteråret 2014.