Arkitekter udvalgt til omfattende ’flytte’-projekt

​Hvidovre Hospital skal frem mod 2020 udvides og bygges om. Arkitektfirmaet C. F. Møller skal stå for ombygningen i hospitalets ambulatorieetage.

​​Arkitekternes bud på et modtageområde i et af de ombyggede ambulatorier. Illustration: C. F. Møller

​Af Thomas Wittrup, kommunikationsmedarbejder

Det er ikke mere end en måned siden, hospitalsdirektøren i Hvidovre underskrev en kontrakt med de arkitekter, som skal stå for udvidelsen af hospitalet. Nu er der også fundet et rådgiver-team til det store rokade-projekt, hvor der skal flyttes og ombygges en række afdelinger i det eksisterende hospital. Teamet består af arkitekter fra C. F. Møller og ingeniører fra Moe Rådgivende Ingeniører.
Arkitekterne fra C. F. Møller, som blandt andet står bag den kommende udvidelse af Universitetssygehus Køge (USK), har stor erfaring med projekter i sundhedssektoren.

”Vi glæder os over at have vundet opgaven med rokadeplanen for Hvidovre Hospital. Det er en spændende udfordring at skabe en driftseffektiv rokadeplan og flytte rundt på hospitalsafdelinger og -funktioner samtidig med, at personalet fortsat skal tage imod det samme antal patienter og levere den samme høje sundhedsfaglige standard hver dag. Det er et udfordrende ”puslespil”, som vi ser frem til at arbejde med,” siger arkitekt Thomas Käszner, som er projektleder fra C. F. Møller.

Helt konkret handler projektet om en rokade af afdelingerne for funktions- og billeddiagnostik, ortopædkirurgisk ambulatorium, gynækologisk ambulatorium, medicinsk ambulatorium og et midlertidigt børneambulatorium.

Nu skifter vi gear

I hospitalets byggeafdeling er der stor tilfredshed med den nye samarbejdspartner.
”Rokaden i ambulatoriet er en kompleks og udfordrende opgave, så vi er glade for C. F. Møllers store erfaring med lignende opgaver. Det giver os et godt grundlag for at få rokaden gennemført på en fornuftig måde,” siger projektdirektør Finn Bloch.
Valgt af den nye rådgiver betyder en markant ændring i arbejdet med projektet Nyt Hospital Hvidovre. Der er valgt rådgivere til både nybyg- og rokadeprojekt og nu kan planlægningen for alvor komme i gang.
”Vi skifter gear på processen. Vi har brugt meget energi på at sætte scenen og finde de rigtige rådgivere til de forskellige opgaver. Nu skal vi have smøget ærmerne op og i gang med at ’tegne og regne’ på de nye rammer for Hvidovre Hospital,” siger Finn Bloch.​