Et grønnere hospital

​Moderniseringen og udbygningen af Hvidovre Hospital giver god anledning til at arbejde med nye tiltag inden for miljørigtig drift og udvikling.​​ Vi indarbejder bæredygtige løsninger i mange forskellige størrelser og sammenhænge.​

Udover grønne haver på taget af den store ambulatorieetage satser vi på et mere bæredygtigt og miljømæssigt 'grønt' hospital i Hvidovre.

​Moderniseringen og udbygningen af Hvidovre Hospital giver god anledning til at arbejde med nye tiltag inden for miljørigtig drift og udvikling. Vi arbejder på flere projekter, som kan give hospitalet en grønnere profil og være med til at sikre, at vi som et af landets største hospitaler tager vores del af ansvaret for miljøet.

Miljø- og energikoordinator

For at hjælpe en grøn omstilling på vej på Hvidovre Hospital, oprettede vi i 2012 en miljø- og energifunktion, hvorfra en koordinator udvikler og kvalificerer bæredygtige projekter, fører grønne regnskaber og generelt arbejder på at sikre en kontinuitet og bredde indenfor bæredygtighedsområdet.

Hvidovre Kommunes Miljøpris 2014

Vores forskellige initiativer resulterede i efteråret 2014 i tildelingen af Hvidovre Kommunes Miljøpris 2014: En pris som uddeles hvert andet år til en virksomhed, person eller organisation, som gør en særlig indsats for miljøet i Hvidovre. I borgmester Helle Adelborgs begrundelse lød det blandt andet: 

”På Hvidovre Hospital arbejder I med miljø og klima på mange fronter og med mange forskellige tiltag, og det synes vi, at I skal belønnes for. Mange andre virksomheder og organisationer – både i jeres branche og udenfor – kan hente inspiration hos jer, og se, at det faktisk kan lykkes at rykke på klima- og miljøforbedringer, selvom der mange ansatte, en bred vifte af opgaver og produktioner, og en række komplicerede processer at forholde sig til.”

I hospitalets byggeafdeling er projektdirektør Finn Bloch glad for den kommunale anerkendelse for netop bredden og mangfoldigheden af de forskellige bæredygtige projekter. Og selv om projekterne er gode for den grønne samvittighed, har projektdirektøren altid sit fokus på hospitalets patienter og personale: 

”Vi forsøger at indarbejde en grøn tankegang i alle de projekter, vi laver på hospitalet. Hvis vi både kan gøre noget godt for miljøet og samtidig spare nogle ressourcer, som vi kan investere til gavn f​​or patienter og personale på hospitalet, så går vi gerne en lille omvej,” siger projektdirektør Finn Bloch, som er ansvarlig for en stor del af de energibesparende og miljøvenlige projekter på hospitalet.


5-10-15
Vi ønsker at bidrage til både et øget forbrug af vedvarende energikilder og en generel sænkning i forbruget. Derfor arbejder vi med en 5-10-15-plan, som dikterer, at hospitalet om fem år (i 2020) får mindst 10 procent af sin energi fra vedvarende kilder, og at hosp​italet på samme tidspunkt har reduceret sit samlede energiforbrug med mindst 15 procent.

​​

​Bygningsklasse 2020

Også i forhold til udvidelsen af hospitalet arbejder vi med ambitiøse miljømål. Nybyggeriet er således planlagt ud fra energi- og klimakrav til den såkaldte 'bygningsklasse 2020' – en skrap, men på nuværende tidspunkt frivillig energiklasse i det gældende bygningsregelment (BR2010), selv om man udmærket kunne projektere ud fra en lempeligere klasse.

Grønne initiativer

Læs mere om de konkrete initiativer.


Redaktør