Køkken og ernæring

Vil du uddannes inden for køkken- og ernæringsområdet, kan du søge en elevplads. Ledige praktikpladser opslås på jobsiden. Før du søger en praktikplads, skal du opfylde adgangskravene for den enkelte uddannelse og/eller bestå uddannelsens grundforløb.​ Når du har fundet en praktikplads, planlægges dit forløb, og du tilknyttes en erhvervsskole. Har du en praktikaftale, får du løn under uddannelsen.

​​​​​

Ernæringsassistent

Som ernæringsassistent hjælper du med indkøb, anretning og tilberedning af mad, samt oprydning og hygiejne i storkøkkener og kantiner. Du planlægger kosten og udregner næringsværdien, udfører kontroller og er serviceminded. Uddannelsen tager 3 år.
Læs mere om uddannelserne på ernæringsområdet i Region Hovedstaden​  
Læs mere om ernæringsassistentuddannelsen på uddannelsesguiden.dk 

Bag​​er

Du bager brød og kager og er god til at stå meget tidligt op, så morgenbrødet er klar, når alle andre står op. Du har styr på råvarerne og de gamle håndværksteknikker, og du kan både betjene produktionsmaskiner og kunder. Uddannelsens længde er afhængig af dit valg af speciale.
Læs mere om uddannelserne på ernæringsområdet i Region Hovedstaden
Læs mere om bageruddannelsen på uddannelsesguiden.dk 

Gastronom

Som gastronom arbejder du med at lave mad. På uddannelsen vælger du enten gastronomiassistent, smørrebrød og catering eller kok.
Læs mere om uddannelserne på ernæringsområdet i Region Hovedstaden 
Læs mere om gastronomuddannelsen på uddannelsesguiden.dk  

Redaktør