Nadia, klinisk farmaceut på Apoteket.

Jeg skal give et svar som er sikkert for patienten

​Ofte skal jeg finde en løsning så hurtigt som muligt. Og det kræver mod og handlekraft at træffe beslutninger, fortæller farmaceut Nadia.

Effektiv og økonomisk medicin

Som klinisk farmaceut har jeg to primære arbejdsområder; patienterne og afdelingen. Jeg har ansvaret for at gennemgå patienternes medicin og samarbejder med læger og sygeplejersker omkring optimering af medicinen. I samarbejde med afdelingens personale og en farmakonom sørger jeg for, at medicinrummene på afdelingen indeholder, hvad der er behov for. Jeg holder øje med medicinforbruget på afdelingen og sørger for, at afdelingen har de mest effektive og økonomisk fordelagtige præparater på hylderne, og at de overholder de regionale og nationale retningslinjer for behandling.

Jeg handler hurtigt

Mit arbejde kan godt være hektisk. Ofte har jeg en situation, hvor en patient akut mangler noget medicin, eller plejepersonalet har brug for vejledning. Jeg skal finde en løsning, så patienten ikke lider overlast, og jeg skal give plejepersonalet et svar, som tidsmæssigt er inde for rimelighedens grænser. Jeg kan ikke bare sige, at jeg vender tilbage om et par dage, når jeg har undersøgt sagen.

Når mit arbejde føles virkelig værdifuldt

Mit team startede et projekt, der skulle forbedre medicineringen på to børneafdelinger. Vi fik meget positiv feedback, og de nye arbejdsgange er nu blevet en fast del af proceduren. Undervejs i projektet fik vi et godt samarbejde med afdelingerne, og det betyder, at vi forsat skaber ny viden. Jeg var medansvarlig for projektet, og det var meget motiverende og givende. Det var en stor personlig udvikling for mig.

Et alsidigt arbejde

Jeg underviser mine kolleger internt, og mit arbejde handler også om vidensdeling. Jeg underviser for eksempel farmakonomer i, hvordan man anvender lægemidler og i behandlingsmetoder, eller jeg underviser i projekter og driftsopgaver, der er interessante for andre enheder. Ved behov underviser jeg også personalet på selve afdelingerne i korrekt brug af medicin, gode arbejdsvaner i medicinrummene eller i problemstillinger, der opstår ude på afdelingerne.

Noget ikke mange ved om mig

Jeg elsker en udfordring og tog derfor imod udfordringen om at løbe en halvmarathon i min barsel. Jeg trænede derfor intenst og gennemførte en tur rundt om Esrum sø på 27 km, hvilket jeg er rigtig stolt af.  


Redaktør