Morten, farmaceut på Apoteket og Ph.d.-studerende på Hvidovre Hospital.

Et studie i samarbejde

​Jeg håber, at mit Ph.d.-studie, som det første i Danmark viser, at et tværfagligt samarbejde mellem fagprofessionelle og patienter optimerer medicineringen og gør en forskel for patienterne, fortæller Ph.d.-studerende Morten.

At finde sin rolle som studerende

Jeg er uddannet farmaceut, men arbejder som forskningsassistent og er i begyndelsen af mit Ph.d.-studie. Meget af min tid foregår bag skrivebordet på Klinisk Forskningscenter på Hvidovre Hospital, hvor jeg planlægger mit liv som studerende og designer mit Ph.d.-forløb.

Jeg læser meget litteratur på området, og jeg er i gang med at skrive to videnskabelige artikler. Det er sjovt og udfordrende, og selvom jeg i forvejen har erfaring med at skrive rapporter og artikler, er det her noget helt andet – det er et håndværk.

Samarbejder om at forbedre medicinering

Rammerne for mit Ph.d.-studie er at undersøge samarbejdet mellem en patient, apotekspersonalet og en geriatrisk læge (læge med speciale i ældre patienter, faldudredning og forebyggelse af faldulykker) på akutmodtagelsen. Jeg vil teste, om det her set-up mellem en farmaceut, som er lægemiddelseksperten, og en læge, som er dedikeret til sit fag, giver en medicinoptimering for patienterne under indlæggelsen, og efter at de er udskrevet. Jeg har tidligere været involveret i tværfaglige projekter og glæder mig meget til at afprøve ovenstående konstellation.

Når mit arbejde føles virkelig værdifuldt

Jeg mener, at man som fagperson kommer væsentligt længere med sit arbejde, hvis man samarbejder med andre faggrupper. Faglig dygtighed er vigtigt, men det må bestemt ikke stå alene. Man skal kunne samarbejde og kommunikere med andre. Og det er det, der giver mig blod på tanden. Jeg forventer, at mit studie kan styrke det tværfaglige samarbejde og give mere effektiv medicinbehandling til glæde for patienterne og patientsikkerheden. Min drivkraft er at skabe værdi for patienterne.

Mulighed for at blive udfordret

Jeg føler mig meget privilegeret, fordi jeg kan skrive Ph.d. Det er godt, at Apoteket tilbyder medarbejderne at blive fagligt udfordret, så vi kan blive endnu dygtigere, og det er en god måde at fastholde medarbejderne på. Jeg har fået stor opbakning både fra lederne og organisationen, og jeg glæder mig hver dag til at sidde bag skrivebordet, selvom jeg også savner patienterne på afdelingerne.

Noget mange ikke ved om mig

Jeg er lidt af en lampe-freak. Sagt med et smil: Der bør stå mindst én Poul Henningsen PH-lampe i et hvert hjem. Stort set alle lamperne i mit hjem har en særlig historie, og det er en stående joke blandt familie og venner, at vi snart må få en større stue – så der bliver plads til flere lamper. Min favorit lampe er PH, Vintergæk. Min næste lampeanskaffelse bliver en multifarvet pendel designet af Frederik Mattson.


Redaktør