Månedens kunstner

Her kan du gøre dig klogere på kunstneren bag månedens udstilling​ i hospitalets kantineområde. 

​Månedens kunstner april 2022

Røllike Meinild, billedkunstner. www.roellike.dk​

​​​​​​​​​Lets go banana

Naturen og elementerne er centrale i mine værker. Det er der de fleste af os henter kraft, glæde og sjælsro. Dertil kommer det helt nære. Jeg finder desuden inspiration i organisk materiale, mønstre i mad og i sten. Når jeg tørrer mine emner, får de helt deres eget liv. I de tørrede bananskaller  ser jeg figurer der  sommetider er menneskelignende, sommetider dyr. Indimellem får de en næsten kalligrafisk form, og jeg synes de bidrager med humor til billederne.

Sammen med dagens stemninger, indtryk, og fotos mixer jeg det hele via New Media. På en mystisk måde ”ser” jeg svagt billedet i maven og kobler hjernen fra imens værket bliver kaldt frem. Heldigvis ligger alt hvad jeg har lært på Kunstkurser og Kunsthøjskoler om komposition, croqus og farver på ryggraden og kommer af sig selv i en skabelsesproces der føles fantastisk.

Stilen kalder jeg subjektiv realisme. Selvom de kan virke drømmeagtige og eventyrlige, er der ikke noget i billederne der ikke findes i virkeligheden. Men med øjne der kan kaldes naive, gengives alle elementer som de er oplevet. På den baggrund opstår de helt unikke værker som ikke ligner andre. Fulde af naturens  stemninger og gode energier. Men også de frygtelige ting der sker i verden er med i nogle af værkerne i form af en gargoyle, som repesenterer bevidstheden om ulighed og uretfærdighed.​

Mobile pay: 29 72 81 19​​​​

​​Kommende kunstnere

Maj 

Jesper Thomas Nielsen                                     

www.galleri-jethoni.dk

Juni 

Mette Clausen
www.facebook.com/metteclausenkunst

Juli/August                                           

Hella Carstens
www.hellacarstens.dk

September

Britt Wilken
www.brittwilken.dk         ​

Oktober, november og december afventer

Redaktør