Thue Bisgaard

Professor Thue Bisgaard forsker blandt andet i patientforløb efter benigne abdominal-kirurgiske folkesygdomme.

Professor Thue Bisgaard

Biografi

Thue Bisgaard er professor i kirurgi. Han kan krediteres for >145 publikationer, 6 bogkapitler og >150 videnskabelige internationale foredrag. Han er tidligere formand for Dansk Hernia Database (nu medlem af styregruppen). Han har vejledt adskillige ph.d.-studerende og er aktuelt vejleder for 5 ph.d. kandidater (2 i inflammatorisk tarmsygdom, 3 i herniekirurgi, 1 i kolorektal polypscancer).

Thue Bisgaards kliniske og videnskabelige fokus er øvre gastro- og hernie kirurgi, optimering af det perioperative forløb og kirurgisk behandling til postoperative kroniske smerter.

Forskningsområdet har overvejende været i godartede kirurgiske lidelser, kirurgisk patofysiologi, og postoperativt klinisk outcome.

Forskningsmetodologien er overvejende baseret på kliniske studier inklusiv randomiserede undersøgelser og nationale epidemiologiske undersøgelser med klinisk opfølgning.

Primære forskningsområde

Patientforløb efter benigne abdominal-kirurgiske folkesygdomme med fokus på herniesygdom, perioperativ optimering og udvikling af nye operationsmetoder.

Forskningsmetoder

Prospektive- , landspatientregister,- og randomiserede interventionsundersøgelser.

Aktuel fokus næste 5 år

Kirurgisk optimering af behandlingsresultater af hernie-, kroniske smerter,- galdesten-, divertikulitis sygdomme.

Anden forskningsinteresse

Kolo-rektal polypcancer.

Abdominalkirurgisk forskningsenhed

Centre for Surgical Research Hvidovre Hospital

Redaktør